Klubbguiden: Oktober

Har du svårt att veta vad du ska hitta på eller vart du ska gå? Låt Djungeltrumman och vår klubbguide leda vägen. 

4/10
Naema
Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen 6
Naema skapar musik inspirerad av soul, jazz och hiphop. Musiken är influerad av musikaliska figurer som Koma Saxo, Otis Sandsjö, Lauryn Hill och Lianne La Havas.

Utifrån de soul- och pop-inspirerade låtarna sträcker sig bandet genom materialet med improvisation och musikalisk lekfullhet, något som ger Naema deras helt unika live-sound.

18:00, 18 år, 120 kr

Hållplats: Grönsakstorget

 

 7/10
Bella Leonette
Oceanen, Stigbergstorget 8
Som en del av hennes The Endless Tour besöker nu Bella Leonette Göteborg. Det blir en chans att uppleva hennes mångsidiga musikaliska talanger live, där hon utforskar soul, jazz, spoken word och R’n’B. Ett evenemang du inte vill missa!

21:00, 20 år, 160 kr

Hållplats: Stigbergstorget

 

7/10
Del III + Sandy Rhinestone
Pustervik, Järntorgsgatan 12
Del III är en punkorkester som bildades i Göteborg 2015, men som sedan några år tillbaka har lika mycket bas i Malmö. Debuterade 2016 med Guds dotter EP, som året efter följdes upp av Nätterna som aldrig tog oss någonstans. Efter ett par år av flitigt turnerande pausades verksamheten av pandemin men Del III är nu tillbaka med nya låtar och ny sättning.

21:00, 18 år, 150 kr

Hållplats: Järntorget

 

 14/10
Klubb Utopia presenterar Bongo Riot
Utopia Jazz, Karl Johansgatan 6
Bongo Riot GBG är en ohelig allians av trummor, percussion och elektroniska rytmer. En självklar dua som suddat ut de musikaliska gränserna mellan Manchester, Rio de Janeiro och Göteborg.

20:30, 18 år, 120 kr

Hållplats: Stigbergstorget

 

27/10
Basshunter
Trädgår’n, Nya Allén 11
Basshunter, eller Jonas Altberg som han egentligen heter, behöver ingen presentation. Vi har alla festat till Boten Anna otaliga gånger. Och fler ska det bli nu när han ställer till med kalas på Trädgår’n.

23-03, 18 år, 100 kr

Hållplats: Heden, Kungsportsplatsen eller Centralstationen

 

28/10
Devin the Dude
Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen 6
Den legendariska hiphop-artisten Devin the Dude kommer att inta scenen på Nefertiti den 28 oktober. Med sin unika blandning av humor, slick beats och skarp lyrisk förmåga, har Devin cementerat sin plats som en av hiphopens mest respekterade artister.

18:00, 20 år, 200 kr

Hållplats: Grönsakstorget

 

30/10
Viva Sounds Pre-Party med Tomma Intet och Melody Fields
Oceanen, Stigbergstorget 8
Viva Sounds är klubbfestivalen som ger dig ny musik över två kvällar på tolv scener i Göteborg. 50+ konserter, alla inom gångavstånd från varandra. En helg då alla som älskar musik träffas för mängder av konserter.

19-00, 20 år, Fri entré

Hållplats: Stigbergstorget