Annons ↓ Annons ↑

Klubbguiden: november

Känner du dig lite lost i klubbdjungeln? Låt klubbguiden leda vägen.

1-2/11 

Johnossi

Pustervik 

Johnossi är tillbaka och släpper singlar inför sitt sjunde album Mad Gone Wild som släpps den 11 februari 2022. Nu ger de sig ut på Europa-turné och Göteborg får hela två konsertdatum då Pustervik kommer att fyllas med ösig rock.
Klockan 19.00, biljett 395 kr, åldersgräns 18 år

4-5/11

Avantgardet 

Nefertiti

Avantgardet kommer till Göteborg och Nefertiti för två ösiga kvällar i innerstans mest centrala konsertkrypta. Här kan du räkna med en rejäl show där Rasmus Arvidsson och hans band ger sina hjärtan till publiken. Med sig i resebagaget har de även sitt senaste album Smash and Grab. 
Klockan 19.00, biljett 265 kr

5/11

Maja Francis

Pustervik

Maja Francis räds inte de stora känslorna och beskrivs ofta som en ”Emo Dolly Parton”. Nu är hon tillbaka med nytt material i form av debutalbumet A Pink Soft Mess där hon skiter i vad alla andra tycker och tänker. Här drar den countryskimrande popen in dig i Maja Francis rosa universum, och vem vill inte sjunga med i PMS-hitten PMS Party? 
Klockan 21.00, biljett 225 kr, åldersgräns 18 år 

7/11

Jonathan Johansson

Pustervik

Jonathan Johansson är tillbaka med sin välskräddade R’n’B-pop som känns lika clean och klassisk som en riktigt dyr kostym eller en löjligt dyr parfym. Med singeln Klipporna är fortfarande varma visar han att han har än mer att ge och under söndagskvällen intar han Pustervik.  Alla som har sett honom live sedan innan vet att det inte lär bli något annat än en magisk konsertupplevelse.
Klockan 19.00, biljett 275 kr, åldersgräns 18 år 

9/11

Pandora Standup 

Oceanen

Pandora säger själva att de är Göteborgs bästa stand-uppklubb men det är upp till dig att bedöma om de talar sanning. Precis likt innehållet i Pandoras ask så vet du aldrig vilka komiker du kommer att få se på scen innan showstart. Men en sak är säker, här kan du hitta såväl etablerade och välkända komiker som nykläckta talanger.
Klockan 19.00-23.00, biljett 150 kr, åldersgräns 20 år

10/11

Little Dragon

Pustervik

Little Dragon skapar musik som får dig att vilja röra på höfterna och skaka liv i dina ringrostiga danssteg. Bandet har alltid gått sin egna väg och är inte rädda att pröva nya vägar. Med hjälp av Yukimi Naganos vackra och stadiga röst och Little Dragons signifikanta groove leds du in i en liveupplevelse som inte slutar trollbinda eller överraska sin publik. 
Klockan 19.00, biljett 260 kr, åldersgräns 18 år 

Moonica Mac. Foto: Josefine Laul

12/11 

Arvid Nero

Stora Teatern

Arvid Nero rör sig skickligt och sömlöst mellan blues, country och soul och kokar ned det till sitt alldeles egna uttryck. Nero sätter ord på såväl stort som smått som hör livet till och reflekterar kring dess förgänglighet och förtrollningar och på Storans scen kommer du att få höra såväl nytt som gammalt material från hans karriär. 
Klockan 18.00, biljett 285 kr, åldersgräns från 13 år

13/11

Klara & Jag

Oceanen

Bästisduon Klara & Jag gör allsångsvänlig pop på svenska. Ignorera att Stockholmsreferenserna regnar tätt i låtarna så ska det nog gå bra. Här tar det inte så lång tid att lära sig texterna, så om du vill släppa loss till lite hederlig pop, hopp-dansa och skriksjunga med i refrängerna är Oceanen platsen du ska befinna dig på under lördagsnatten. 
Klockan 20.00, biljett 140 kr, åldersgräns 20 år 

13/11

Alphabats Peace on Earth Releasekonsert

Café Hängmattan

Alphabats firar sin senaste EP Cashmashmold med dunder och brak under lördagsaftonen. På Café Hängmattan kommer du att kunna lyssna till gamla och nya hits och rejäl underhållning i form av musik utlovas.

Klockan 20.00, biljett 100 kr

13/11

Makthaverskan 

Pustervik

En av Göteborgsindiens främsta väktare under 2000-talet har varit tysta ett tag men nu är de tillbaka. Den 12 november släpper Makthaverskan sitt fjärde album För allting och dagen efter firar de releasen med sin första spelning i Göteborg på två och ett halvt år. Det vill du väl inte missa? 
Klockan 20.00, biljett 160 kr, åldersgräns 18 år 

13/10

Daniel Norgren

Stora Teatern

Boråssonen Daniel Norgren har en säregen röst som sticker ut från mängden – bluesig, varm och klar. Nu intar han Storan och med sig i bagaget har han sitt senaste album Are We Running Out of Love?. Norgrens konserter brukar bli utsålda ganska snabbt, så se till att hänga på låset om du vill säkra din plats. 
Klockan 21.00, biljett 550 kr

14/11

Hagatrion med gäst

Musikens Hus

Under söndagarna kör Musikens Hus husbandskvällar med Hagatrion och Johan Johansson Trio där de turas om att stå på scen varannan helg. Här finns det god mat och svalkande dryck i baren och svänggaranti utlovas av banden. En mysigare söndagsaktivitet får du söka länge efter. 
Klockan 18.30, Fri entré

19/11

Molly Hammar

Nefertiti

Molly Hammar har gått från att komma fyra i 2011 års Idol till att bli en renodlad popstjärna. 2018 släppte hon EP:n Sex som handlar om kvinnlig sexualitet där låtarna skrevs från Mollys personliga perspektiv och sedan dess har hon fortsatt att ta sig an ämnen och teman med med en personlig touch. Nu är hon aktuell med sin andra EP God is lonely too som släpptes tidigare i år. Gör dig redo för en kväll i poppens tecken, för Molly Hammar lär inte göra dig besviken. 
Klockan 17.00, biljett 295 kr, åldersgräns 20 år

19-20/11

Axxionpack’s Reggae & Dancehall Festival 2021

Musikens Hus

Axxionpack arrangerar en tvådagars reggae- och dancehallfestival i Musikens hus. Här hittar du en mastig lineup med Manu Digital showcase featuring Million Stylez, Etzia och Danjah, Milayo, Ziontist Sound, Rough Lynx Sound, Axxionpack Sound, Eek-A-Mouse, Horace Corn, Partillo, Safari Sound och Sweet Tune. En riktigt pangfest med andra ord! 
Klockan 22.00-02.00, tvådagarsbiljett 595 kr + serviceavgift, fredagsbiljett 295 kr + serviceavgift, lördagsbiljett, 350 kr + serviceavgift, åldersgräns 18 år

24/11

Mike

Oceanen

Undergroundrapparen Mike släppte albumet Disco! i somras och har en central roll som musiker i New Yorks experimentella rap-scen. Tidigare har han agerat öppningsakt för bland andra Blood Orange och Earl Sweatshirt och nu är det dags för Mike att inta Göteborg för ett sologig. Mäktigt! 
Klockan 19.00-22.00, biljett 160 kr, åldersgräns 20 år 

24-25/11

Moonica Mac

Stora Teatern

Moonica Mac seglade rakt in i lyssnarnas hjärta när hon släppte Stark & Sårbar 2019. Hennes sånger bär berättelser som är lika vackra som tunga och smärtsamma och Mac har hittat ett alldeles eget sätt att förmedla detta på. Här känns det inte klyschigt eller poserande istället nästlar sig musiken in i ditt innersta och sluter sig kring dig som en varm famn. 
Klockan 19.00, biljett 385 kr

30/11

The Jesus and Mary Chain

Pustervik

80-talets ikoniska släpp Psychocandy har lockat många nya lyssnare genom året och kanske är det inte så konstigt, redan vid introt till Just Like Honey blir man smått frälst. Nu kommer de till Pustervik för att bjuda publiken på en cocktail av sval coolhet och svärta i sann The Jesus And Mary Chain-anda. 
Klockan 19.00, biljett 485 kr + serviceavgift, åldersgräns 18 år