Klubbguiden: Juni

Känner du dig lite lost i klubbdjungeln? Låt klubbguiden leda vägen.

1/6

Larkin Poe

Trädgår´n

När de albumaktuella systrarna Rebecca och Megan Lovell i Larkin Poe kom till Sverige sist sålde de ut Nalen i Stockholm på bara några timmar. Nu kommer de tillbaka till Sverige med ett stopp i Göteborg på Trädgår´n. Kommer bli en ruskig konsert, perfekt att kicka igång juni med Larkin Poe!
18:00, 18 år, 295 kr

1/6

Jonatan Jottra

Hängmattan

Jonatan är en musiker ifrån Göteborg som återvänt hem igen efter några år i de småländska skogarna. Med lekfullhet i ord och melodi kan låtarna beskrivas som barnvisor för vuxna där vi bjuds på nya tankesätt och övernaturliga bilder. Härlig kväll utlovas.
20:00, Fri entré

3/6

Lina Nyberg

Skeppet GBG

Lina Nyberg är en av landets främsta jazzsångerskor och kompositörer. Född i Stockholm 1970 och utbildad på Kungliga Musikhögskolan. Hon har turnerat världen över, de senaste åren har hon spelat med sitt band, förutom i Skandinavien, även i Portugal, Tyskland, Argentina och Brasilien. I juni kommer hon äntligen till Göteborg och Skeppet.
19:30, 225 kr

7/6

Rival Sons

Pustervik

Det dubbelt Grammy-nominerade återvänder äntligen till Europa igen! Sedan bandet slog igenom 2009 har bandet från Kalifornien förnyat och förfinat rockmusiken med bandets unika stil och grooviga bluesrock. Rival Sons är hela paketet.
20:00, 18 år, 520 kr

9/6

Sarah Klang

Stora Scenen, Liseberg

Sarah Klang har hyllats såväl i Sverige som internationellt för sin mäktiga röst och sina hjärtkramande kärlekslåtar. Den 9 juni är det dags för henne att inta Stora Scenen på Liseberg för en spelning i hemstaden.
20:00, 50 kr + Lisebergspass

9/6

Snail Mail

Oceanen

Snail Mail, eller Lindsey Jordan som hon heter, debuterade redan 2016 med EP:n ”Habits”, ett släpp som ledde till ett kontrakt med Matador Records och turnéer med en rad kända band. Men om ”Habits” visade på Jordans enorma potential så var det med debutalbumet ”Lush” som de sista pusselbitarna föll på plats. Albumet fick ett fantastiskt mottagande av både kritiker och lyssnare och tog henne över hela världen. I juni är det dags för Snail Mail att besöka Göteborg och Oceanen.
19:00, 20 år, 250 kr

10/6

Laleh

Ullevi

Laleh intar Ullevi! Den 10 juni 2022 sätter Laleh stämningen för hela sommaren med en fest i sin gamla hemstad Göteborg. Räkna med glädje, kärlek och vackert vemod då Laleh blir första svenska kvinnliga artist att göra en egen konsert på Ullevi. Hur mäktigt är inte det?
18:00, 1 118kr

10/6

Babian

Hängmattan

Babian är ett svenskspråkigt rockband med fyra kritikerhyllade skivor i bagaget och mängder av spelningar på sitt samvete. Bandet har även blivit omtalade som ett av Sveriges bästa liveband, det ni! De har varit runt i både Norge, Finland och Tyskland och till sommaren kommer de till Hängmattans scen.
22:00, 18 år, 170 kr

12/6

Ryley Walker

Nefertiti

Ryley Walker är en amerikansk singer-songwriter och gitarrist från Rockford, Illinois. Han började sin karriär i början av 2010-talet och hans musik rör sig i landskapet mellan kraftfullt psykedeliskt gitarrspelande till svävande spirituell pop där man hör tydliga influenser från Van Morrison, Bert Jansch samt Dave Matthews Band.
20:00, 18 år, 150 kr

13/6

Hanson

Pustervik

Bröderna Isaac, Taylor och Zachary Hanson debuterade 1997 med albumet ”Middle Of Nowhere”. Under årens lopp har Hanson haft 6 singlar på Topp 40 i USA och totalt åtta album på samma lista. Bröderna har också sålt över 16 miljoner skivor världen över och i sommar kommer grabbarna till Pustervik.
20:00, 18 år, 450 kr

14/6

Anna Fox Rochinski

Oceanen

Anna Fox Rochinski har efter nästan ett decennium i Quilt, lämnat bandet och påbörjat sin karriär som soloartist. Med albumet Cherry märks det tydligt att hon valt att ta en ny inriktning från psykrock till pop. Och med flera års erfarenhet i branschen står Anna Fox Rochinski redo för att utforska sin nya musikaliska resa.
19:00, 20 år, 160 kr

15/6

Föllakzoid

Oceanen

Bandets resa startade i Chile för 10 år sedan i en gemensam transupplevelse som barndomsvännerna Domingae och Diego delade. Med stor kunskap om den antika musiken från Anderna hörs hyllningar till deras ursprung i musiken, som även blandar in samtida ljud och teknologi. Resultatet av deras skapande är en fyllig och minimalistisk, elektronisk och organisk atmosfär.
20:00, 20 år, 225 kr

15/6

Gipsy Kings

Villa Belparc

Aemen här kittlar det ju till! Otroliga Gipsy Kings firar 40-årsjubileum genom att göra bland annat två spelningar i Sverige. Kingarna i Gipsy Kings har toppat listor i över 40 år och sålt över 14 miljoner skivor. Låtar som ”Volare” och ”Bamboleo” kommer skrålas över Slottskogen och det är inte varje dag. Kom hit om du vill ha en riktigt bra sommarkväll.
19:00, 18 år, 595 kr

17/6

Brass Against

Valand

Niomannabandet från Brooklyn har fått stor uppmärksamhet för sina mash-ups och energin de utstrålar live. Efter att tidigare ha behövt ställa in sin Europaturné och Sverigespelningar på grund av pandemin är det äntligen dags för kollektivet från New York att inta Valand i Göteborg den 17 juni.
20:00, 18 år, 295 kr

17/6

Jonah Nilsson

Pustervik

En framtidens Michael Jackson med en sällan skådad stjärnpotential och ett oerhört musikerskap intar äntligen Pustervik efter att behövt skjuta på spelningen ett antal gånger. Jonah Nilsson har gjort världsturnéer inför utsålda konserthallar och blivit signad av ingen mindre än Quincy Jones! Jones har berömt Nilsson för hans kreativitet och känsla.
20:00, 18 år, 375 kr

18/6

Steve Vai

Pustervik

Steve Vai är en gitarrist, kompositör och producent. Många anser att han kanske är en av de bästa gitarristerna någonsin. Steve Vai har varit aktiv i musikindustrin länge och har sålt över 15 miljoner skivor samt vunnit tre Grammy Awards. Förutom detta har han även samarbetat och spelat in musik med legender som Frank Zappa, David Lee Roth, Whitesnake och många fler. Ni hör ju, bättre bokning går knappast att göra för Pustervik!
20:00, 18 år, 550 kr

18/6

Fröken Signe & Vocal Brand

Pustervik

En riktigt härlig kväll på Pustervik med massor av utlovade överraskningar. Fröken Signe är allt från visa till Rock´n Roll och med Jörgen Sundström på gitarr vet man aldrig vart showen tar vägen. Vad är Vocal Brand då? Ett band med bara röster, som tar över scenen med fyllig stämsång som överraskar och imponerar. Fyndiga arrangemang där hitsen avlöser varandra i unika tappningar.
18:30, 150 kr

22/6

TOPS

Oceanen

Bandet TOPS bildades i Montreal och har sedan starten kommit till att bli ett av de mest inflytelserika alternativa banden som skapat sin plats för sofistikerad popmusik i indievärlden. 22 juni kommer de till Oceanen och det kommer bli en fet kväll.
19:00, 20 år, 190 kr

29/6

Zara Larsson

Stora Scenen Liseberg

Zara Larsson behöver ingen närmre presentation. Sveriges popdrottning, utan tvekan. Liseberg har en riktigt bra lineup i sommar som är väl värd att tipsa om och dit kommer Zara Larsson Det blir dessutom ett väldigt förmånligt pris som krävs för att få se popdrottningen, för bra tillfälle för att missa.
20:00, 50 kr + Lisebergspass

29/6

Red Fang

Brewhouse

Är du ett fan av tung rock är Red Fang något för dig. Med sin mix av heavy metal och stoner rock har bandet skapat ett namn för sig sedan debuten 2009. Den 29 juni dundrar de in på Brewhouse i Göteborg för en rockig kväll.
19:30, 18 år, 350 kr