Annons ↓ Annons ↑

Klubbguiden: Juli

Känner du dig lite lost i klubbdjungeln? Låt klubbguiden leda vägen.

1/7
Good luck Club: You Thant & NORADRENALIN
Oceanen

Två dagar innan spelningen på Lollapalooza intar You Thant Oceanen. Tre bästa vänner från södra Stockholm vars musik beskrivs som glitchig hjärtesorg i Radiohead-anda med samma attityd och textförfattarskap som Slowthai. Allt i ett drömskt lo-fi-landskap. NORADRENALIN är ett känt ansikte inom Göteborgs indie- och punkscen. Det nyskapande och eklektiska soloprojektet bjuder på hyperpop och witch house men håller sig samtidigt grundad i indierötterna.
20:00, 20 år, 150 kr

1/7
Agnostic Front + St Hood och Pablo Matisse
Brewhouse

Lystring alla hardcore fans. Hardcore-ikonerna Agnostic Front från New York är tillbaka i Göteborg. Bandet som bildades i början av 1980-talet är en av grundpelarna för den tidiga vågen av den erkända New York Hardcore-scenen. Förbanden St Hood och Pablo Matisse kommer även de få Brewhouse att koka. 
19:00, 325 kr

2/7
Lagun
Vega Bryggeri

Vega Bryggeri bjuder in till en riktigt go indie-kväll. Indie-duon Lagun bildades 2020 och består av Laura Lyth och Fredrik Sjöström. Sedan dess har de debuterat med den uppmärksammade EP:n Beach Days och blivit nominerade till GAFFA-priset i kategorin “Årets uppstickare”. Musiken beskrivs som solblekt indiepop med influenser från drömpop och lofi-rock.
18:00, 100 kr

2/7
Maddox Street
Hängmattan

Nu är det äntligen dags för Maddox Street att åter inta scenen och fylla Hängmattan med psykedelisk bluesrock som får väggarna att gunga. Under kvällen kommer vi få höra helt nya låtar och dessutom få träffa en helt ny medlem i bandet. Maddox Street bildades 2011 i en förort till Göteborg av frontmannen Dylan Brock. 
22:00, 18 år, 100 kr

3/7
Sierra Ferrell
Pustervik

Sierra Ferrell är en av de mest spännande americana-artisterna idag. Med trollbindande sång och ett tidlöst sound gör artisten musik som är lika vagabond som hon själv. I tidig 20-årsålder reste Sierra Ferrell genom USA med en grupp nomadmusiker, och efter att ha bott i en godsvagn och sjungit på gatorna i New Orleans flyttade hon till Nashville och fick snabbt ett skivkontrakt med Rounder Records. Nu är det Pusterviks tur!
19:00, 18 år, 230 kr

4/7
Vetiver
Pustervik

Sedan debuten 2003 har den San Fransiscobaserade sångaren, gitarristen, låtskrivaren och producenten Andy Cabic släppt sju album och turnerat världen över. Både under artistnamnen Vetiver men även som support åt namn som Wilco, Fleet Foxes, Beach House och The Shins. Det är drömsk folk/indiepop, varm västkust/countrypop och lätt psykedelisk retro-rock. 
19:00, 18 år, 200 kr

6/7
Thomas Stenström + Moonica Mac
Tjolöholms slott

Något för dig som vill ta dig bort från stan för en stund. En bit utanför Göteborg, på Tjolöholms slotts trädgård, bjuder Thomas Stenström och Moonica Mac på en idyllisk sommarspelning i det gröna.
19:00, 13 år, 550 kr

7/7
Clandestino Festival: Nadah El Shazly + DJ Marcelle
Oceanen

Nadah El Shazly är en egyptisk sångerska, låtskrivare, multi-instrumentalist och producent. Med bakgrund i Kairos undergroundscen som punksångerska och jazzvokalist utforskar hon det tidiga 1900-talets populärmusik med nya sound och harmoniska gränsland.
20:00, 20 år, 160 kr

8/7
EMBLA + Klubb NICE
Skeppet GBG

Poptrion EMBLA avslutar det första året på Skeppet GBG! Med ett kommande debutalbum som tagit två år att mejsla fram spelar EMBLA sina senaste låtar live för första gången. Soundet är drömmig pop och somrig melankoli med en nostalgisk och sentimental ton. Dansandet fortsätter när Klubb NICE tar vid senare under kvällen.
18:00, 150 kr

8/7
Vargtimma + Alphabats
Pustervik

Romantisk pianodriven pop. Under våren 2021 red Vargtimma på en våg av pandemi-inspiration och släppte flera uppmärksammade singlar. I februari 2022 släppte Göteborgsbandet EP:n Tabernaklet där de ställde om och skrev texterna på svenska. Alphabats bjuder på glittrande synthar, drivande trummor och starka kontraster i sången.
19:00, 18 år, 125 kr

8/7
Veronica Maggio + Mares
Trädgårdsföreningen

Veronica Maggio och Mares bjuder på en härlig sommarspelning på Trädgårdsföreningen. Det blir medryckande pop och låtar på svenska som man inte kan låta bli att sjunga med i. Detta är även Mares sista spelning i Göteborg då bandet är ute på sin avskedsturné. Så pass på!
18:00, 13 år, 595 kr

9/7
Daniel Romano’s Outfit + Carson McHone
Pustervik

Kanadensaren Daniel Romano hade minst sagt ett hektiskt pandemiår. Otroliga nio album och en EP släpptes. Under 2021 kom det senaste albumet Cobra Poems och den unika låtskrivaren begav sig ut på turné i Nordamerika. Nu är han på svensk mark och inte minst Pustervik! Daniel Romanos liveshower beskrivs som en förlängning av hans sällsynta begåvning, sprängfyllda närvaro och hänsynslösa rock’n’roll.
18:00, 180 kr

14/7
Glesbygn
Nefertiti

Den svenska reggaegruppen Glesbygn från Arvidsjaur bjuder in till en resa genom avklädda skogar och oändliga ljudlandskap. Bandet beskriver sin musik som vemodsreggae, en blandning av svensk folkmusik, balkanmusik, jazz, roots-reggae och dub. Under kvällen kommer vi får höra nya låtar från den kommande skivan, spännande!
19:00, 18 år, 200 kr

17/7
Lars Winnerbäck
Trädgårdsföreningen

Folkkära Winnerbäck bjuder på sommarspelning på Trädgårdsföreningen. Här blir det allsång och tårar! Kanske till några av låtarna från det senaste albumet Själ och hjärta som släpptes 29 april i år.
18:00, 13 år, 645 kr

21/7
Melissa Horn
Liseberg

Ännu mer allsång och tårar! Melissa Horn kommer till Liseberg och bjuder på sina berörande och personliga texter. Senast såg vi henne i tv-rutan i Så mycket bättre, kanske får vi höra en tolkning eller två från programmet?
20:00, 50 kr + entré

22/7
Iron Maiden
Ullevi

Det legendariska heavy metal-bandet kommer tillbaka till Ullevi. Turnén Legacy Of The Beast Tour är i full gång och Iron Maiden har redan hunnit besöka 39 länder världen runt. Nu är det Sveriges tur.
19:00, 13 år, 510-1035 kr

24/7
Ace Frehley
Pustervik

Den legendariska gitarristen Ace Frehley kommer till Göteborg. En av originalmedlemmarna i det ikoniska bandet Kiss. Ace medverkade på album som Dressed To Kill, Destroyer och Rock And Roll Over. Håll i hatten Pustervik.
19:00, 18 år, 550 kr

28/7
Slowgold
Liseberg

Slowgold, Amanda Wernes musikaliska alias, kommer till Lilla Scenen på Liseberg. Här bjuds det på tidlösa och poetiska historier som bärs fram av distade gitarrer och drömska sångutsvävningar.
20:00, 50 kr + entré

29-30/7
Rammstein
Ullevi

Det tyska vidundret Rammstein intar Ullevi under två kvällar i juli. Det står dessutom klart att Duo Abélard följer med som support på Rammsteins Europe Stadium Tour. 2019 släppte bandet sitt första nya album på tio år, och den 29 april 2022 kom uppföljaren Zeit.
19:30, 13 år, 770-1085 kr

30/7
Plura och Carla Jonsson
Villa Belparc

Bröderna Plura och Carla Jonsson bjuder på avskalad sommarspelning på Villa Belparc. Rockpoeten från Norrköping har en given plats i den svenska musikhistorien, inte minst genom sina 40 år som frontfigur i rockbandet Eldkvarn. Som yngre brorsan Carla även är medgrundare i.
19:00, 530-635 kr