Annons ↓ Annons ↑

Klubbguiden: April

Känner du dig lite lost i klubbdjungeln? Låt klubbguiden leda vägen.

1/4

Djungeltrumman & Skeppet GBG: Stödgala för Ukraina

Skeppet GBG

Nu kanske vi är lite partiska i och med att det är vår egen gala, men det är för en god sak. Djungeltrumman och Skeppet GBG går ihop och anordnar en stödgala för de drabbade i Ukraina på Skeppet GBG. Under kvällen hittar du artister som Niki & The Dove, Det stora monstret, Jens Lekman, Kristina Anttila, Bror Gunnar Jansson, Ossler, Jenny Soovik och Fabian Kallerdahl, Insomnia Taxxi och Mag. Bakom skivspelarna står Local Discogal, Christopher Berg och Mattias Rörström och kvällens konferencier är ingen annan än skådisen Josefin Neldén.
18.00, 200 kr entré (går oavkortat till UNHCR) 

1/4

Live i vineriet – Hanna Järver

Wine Mechanics 

Hanna Järver hör till den svenska popscenens pärlor. År efter år har hon levererat riktigt clean pop som etsar sig fast i trumhinnorna. Nu kommer hon till Wine Mechanics och river av en intim och stämningsfull spelning inne i vineriet. 
17.00, 240 kr 

2/4

Klubb Basgång

Yaki-Da

Under lördagskvällen är det dags för Klubb Basgång, en klubb där du får dansa till riktigt groovy musik. Så damma av danshöfterna och gör dig redo att dansa loss till funk, disco och kaxig soul som får dansgolvet att koka. Dj:s under kvällen är inga andra än Typhonic Braincry och Jada Groove.
23.00-04.00, 23 år 

3/4

Alex Cameron + Support Kirin J. Callinan

Pustervik

Det finns få som kan dansa som Alex Cameron kan, om inte det lockar dig till att se giget så kanske hans dekadenta discomusik kryddat med saxofoner kan göra det? Med sig som support har han dessutom Kirin J. Callinan. 
19.00, ålder 18 år, 295 kr

5/4

Alba August

Pustervik

Alba August har många strängar på sin lyra, utöver en stark karriär som skådis har hon nu debuterat som musiker och släppte sitt allra första album I Still Hide. Nu ger hon sig ut på vägarna med det sprillans nya albumet i bagaget och under tisdagskvällen är det Göteborgs tur att få besök.
19.00, ålder 18 år, 235 kr

8/4

Augustine

Pustervik

Augustine har frälst musikälskare med sin falsettsång och 70-talsglimrande toner sen han släppte sin första singel. Under slutet av 2021 kom slutligen debutalbumet Weeks Above the Earth och under våren ger han sig ut på sin allra första soloturné i Skandinavien. 
19.00, ålder 18 år, 250 kr

9/4

Club Clandestino: K.O.G

Oceanen

K.O.G som står för Kweku of Ghana heter egentligen Kweku Sacke och är en sångare, rappare och multiinstrumentalist som är en av de två medlemmarna från projektet Onipa. Nu kommer han till Göteborg och Oceanen för en soloshow där afrofuturisktiska beats står på schemat.  
20.00, 20 år, 180 kr

9/4

Kaah

Nefertiti

Kaah är kanske en av den svenska soulens allra viktigaste röster. Här utforskas det svenska språket i en soulig hybrid där hiphop och funk bildade grunden. Politiska undertoner mixas med dansant funk och en analog soulkänsla som lär göra sig prima i Nefertitis källare. 
18.00, Biljett 295 kr, åldersgräns 20 år

9/4

Cordovas + Support: Folks

Pustervik

Hos Pustervik styr Woody Wests lördagsklubb upp feststämningen för kvällen. På scen hittar du Nashvillebandet Cordovas som sägs vara ett vältrimmat monster på scen, med sig som support har de det lokala bandet Folks som ogenerat blandar genres från country, blues och hederlig rock n’ roll. En äkta pangkväll med andra ord. 
20.00-03.00, 18 år, 200 kr

12/4

Adna och Maple & Rye 

Stora Teatern

Göteborgsbördiga Adna huserar numera i Berlin men under tisdagskvällen kommer hon tillbaka till hemstaden för ett gig på Storan. På scen hittar du även Maple & Rye som lirar folk-pop tills svetten lackar. 
19.00, 335 kr 

15/4

Sarah Klang

Pustervik

Finns det något bättre sätt att fira in Långfredagen på än att se Sarah Klang live på Pustervik? Antagligen inte. Sarah Klang har sjungit sig rakt in i våra hjärtan och hyllats av landets mest svårflörtade kritiker såväl som musikfans över hela världen. Under kvällen bjuds du in till en mäktig sammanslagning av pop och amerikana där hjärtesorg och klassiska kärlekslåtar kommer få minst en i publikhavet rörd till tårar.
19.00, 18 år, 295 kr 

16/4

Dadi Freyr

Pustervik 

Det gick superbra för Daði Freyr och hans band Gagnamagnið i den isländska Melodifestivalen och kanske är det inte så konstigt med tanke på att Think About Things är en äkta banger. Så styr dina steg mot Pustervik, här kan du skriksjunga med i megahitten tills rösten inte längre bär. 
20.00, ålder 18 år, 275 kr

22/4

Kippo + Klara Goliger

Café Hängmattan

Hos Café Hängmattan kombinerar man två bra akter för att skapa en riktigt dunderkväll. På scen hittar du Kippo som tar hjälp av drömska syntmelodier som mynnar ut i amerikansk indierock, med lite tur får du kanske höra en ny låt eller två. Under kvällen kommer du även att kunna se Göteborgs egna Klara Goliger som är mitt i arbetet med att färdigställa sin första fullängdare. 
20.00, 18 år, 175 kr

22/4

Fibes Oh Fibes! 

Pustervik 

Det var evigheter sedan man kunde se Fibes Oh Fibes! live, eller ja, ett decennium sedan ungefär. Men nu är kvällen äntligen kommen och i samband med konserten på Pustervik släpper bandet två av sina plattor på vinyl. Passa på att fylla din fredagskväll med lite nostalgiska och lokalproducerade hits. 
20.00, 18 år, 225 kr 

23/4

Broder John

Nefertiti

I slutet av april kommer umeåbördiga Broder John till Göteborg, med sig i bagaget har han det kritikerhyllade albumet Drift som släpptes i början av sommaren under 2021. Nu intar han Nefertiti och under kvällen kan du vänta dig nytänkande hiphop som hämtar inspiration från både jazz och punk. 
18.00, 20 år, 245 kr 

23/4

Party like it’s 2007-2011

Yaki-Da

Om du saknar de gamla glansdagarna mellan 2007-2011 är Party like it’s 2007-2011s gästspel på Yaki-Da något för dig. Här kommer du att få återuppleva den gamla goda tiden när We no speak americano dånade ur högtalarna och när Timberland, Lady Gaga, Ceelo Green och Lmfao toppade våra Digilistor. Under kvällen styr Typhonic Braincry och Jada Groove ställningarna från dj-båset. 
23.00-04.00, 23 år

27/4

The Wannadies

Pustervik 

The Wannadies släppte megahitten You and me song under 1994 och under pandemin bestämde de sig för att komma tillbaka och släppte singeln Can’t Kill the Musikk. Oavsett om du är ett nyfrälst fan av bandet eller en gammal inbiten musikfantast så lär kvällen få dig på bra humör. Deras optimistiska och upplyftande pop är som balsam för själen. 
19.00, 18 år, 295 kr + serviceavgift

28/4

Los Bitchos

Oceanen

I början av februari släppte Los Bitchos sitt debutalbum Let the Festivities Begin!, i samband med albumdebuten har de även gett sig ut på en gedigen turné och under torsdagskvällen kommer de till Göteborg för att fylla Oceanen med sina melodiska Technicolour-toner.
19.00, 20 år, 160 kr

28/4 

Graveyard

Wine Mechanics

De internationellt hyllade göteborgarna i Graveyard intar Wine Mechanics vineri för ett exklusivt gig. Här blandas hårdrock med heavy, blues och psykedelia kryddat med allt det fina från 70-talet. Kanske blir det Slakthusets tyngsta spelning någonsin, må vinflaskorna darra av basgångarna.
20.00, 425 kr

30/4

Tentakel

Café Hängmattan

Tentakel är Pontus Torstenssons enmans-ljudarmé, med hjälp av ett akustiskt trumset, ett flertal synthesizers och samplingar kokar han ihop en upplevelse som heter duga. Hans senaste fullängdsalbum Two Face är en djupdykning ned i Giorgio Moroders discovärld som blandas upp med soundtracket från John Carpenter och industriell dans från Front 242 och Nitzer Ebb. En salig mix med andra ord. 
21.00-02.00, 18 år, 120 kr