Annons ↓ Annons ↑

Juliana Zapata inför Way Out West-helgen

Juliana Zapata, Göteborgs afrobeatsdrottning, tycker att du som inte har biljett till Way Out West inte ska hänga läpp och hoppas på att Frank Ocean inte ställer in, igen.

Vilken är den bästa bokningen på årets Way Out West?
– Frank Ocean – ifall han inte ställer in igen. Lol, skämt åsido. Den bästa bokningen står mellan flera för mig. Någon jag är taggad på att se förutom Frankie är Stefflon Don, hon ska spela på Stay Out West på torsdagen. Det ser jag fram emot!

Men utöver det, vad får man absolut inte missa när helgen drar in som en våg över Göteborg?
– Det du inte får missa är den härliga stämningen i staden. Hela Göteborg blommar upp, hela Stockholm kommer på besök, det blir en enda stor stadsfest med extra allt helt enkelt.

”FOMOn är en verklighet”

Om en mot all förmodan inte har en biljett till festivalen, vad borde man då sysselsätta sig med?
– De bästa festerna hittar du faktiskt utanför festivalen, så häng inte läpp ifall du råkar vara utan biljett. Göteborg är i toppform och bjuder på dagsfester, svartfester, you name it. FOMOn är en verklighet. Mitt bästa tips är att se till att osa till alla osa-länkar du kommer över, så är du snart redo för helgen, sans festivalband.

Om du fick välja vem som helst att se under en festival, levande eller död spelar ingen roll. Vem skulle det då vara?
– Jag hade velat se Popcaan eller Wizkid!

Vad är din bästa kur mot baksmälla?
– Den absolut bästa kuren mot baksmälla är gott sällskap, alla gånger. När du vaknar upp dagen efter och inte känner dig lika kaxig längre, se till att omge dig med dina bästa människor. Många kramar och skratt är den bästa medicinen, det i kombination med en klassisk wake and bake så är du snart på fötter igen.

”New Black-båten kommer
för alltid vara mina absoluta favoritminnen”

Dela med dig av ditt bästa WOW-minne!
– Festerna på New Black-båten kommer för alltid vara mina absoluta favoritminnen från WOW. Det är svårt att toppa en fest på en snabb båt, med bra folk, tung musik och en hajpad Joel Ighe som livar upp stämningen. RIP New Black-båten <3.

Sist men inte minst, vilka dj-bås kommer man hitta dig bakom under festivalhelgen?
– Ni hittar mig på WOWs officiella förfest på Röda Sten på onsdag. Team Rockit och I.B. Sundström kommer att köra live, jag och mina kompisar Ishu vu och Nino kommer att dj:a. Det kommer bli en skön start på festivalen! På fredag spelar jag tillsammans med Melina Do Rosario i Oatly’s boom box på festivalområdet, vi kommer att bjuda på danskaos i vanlig ordning, oavsett väder!