Annons ↓ Annons ↑

Jennie Abrahamson spelar på Stora Saluhallen Live Sessions

Möt musikern och indieartisten Jennie Abrahamson som är näst upp på scen i Djungeltrummans samarbete med Stora Saluhallen som äger rum den 1/12.

Jennie Abrahamson, från sitt solodebutår 2007, har utvecklat en ljudbild som successivt växt från skiva till skiva. Hennes musik har förmågan att framkalla klara bilder i varma färger och förmedla exakta känslor. Låtarna, skrivna ur olika perspektiv, förenar personliga upplevelser och ogenerade reflektioner med skarpa iakttagelser av omvärlden. Den 1 december äras vi av hennes närvaro när hon intar scenen under den femte upplagan av Saluhallen Sessions där det utlovas en intim spelning, och förhoppningsvis bjuds det på en julsång eller två.

Hej Jennie, vem är du och vad gör du om dagarna?
– Jag är musiker och artist och pysslar mest med det om dagarna. Just nu spenderar jag mycket tid i studion. Vardagen varierar mycket och det blir ibland svårt att hinna med allt man vill som indie. Då kan det vara skönt att luta sig tillbaka mot orkesterlivet – där fungerar jag mer som ett verktyg och kan släppa tyglarna lite. “Musik utan ansvar” brukar jag kalla det. Men det är svårt att hitta balans veta när man bör att dra i handbromsen. Jag tycker mig dock ha blivit bättre med åren.

Hur ser din kreativa process ut när du skapar musik? Har du några speciella ritualer eller vanor som hjälper dig att komma i rätt stämning?
– Jag har faktiskt föreläst om låtskriveri, men det finns ju oändligt många sätt att jobba på. Jag själv skriver väldigt mycket anteckningar i både mobil och block. Och får jag någon trudelutt i huvudet spelar jag in det. Så även när jag inte är i en “skrivarperiod” fyller jag på så att jag när jag väl är i en har att ta av. Då blir det mycket att klippa och klistra ihop allt jag samlat på mig. Fast först sorterar jag anteckningar och trudelutter i mappar – från bra till dåligt.

– Det är viktigt för mig att inte överarbeta varken text eller musik – jag föredrar att jobba i lite dogma-stil. På så vis undviker jag trist och stel perfektion och föredrar lekfullhet och känsla!

Vilken låt skulle du rekommendera att man bör börja med om man inte hört din musik förut?
– Det pendlar men om någon frågar brukar jag säga Into Deep, You won Me Over eller Bloodlines.

Hur skulle du beskriva din relation till Stora Saluhallen?
– Jag har en vän från Göteborg som fullkomligt älskar Stora Saluhallen så med henne har jag varit där. Hon blev väldigt glad när hon hörde att jag skulle spela där, haha.

Vad kan publiken förvänta sig av din spelning på Saluhallen Live Sessions?
– Det blir ganska intimt med bara mig och min keyboard. Och man kan absolut förvänta sig julsång!
Jag har faktiskt själv ganska höga förväntningar för jag har min absolut bästa publik i Göteborg, så det är alltid roligast att spela där!

 

 

Lyssna mer på Jennie Abrahamson här: