Annons ↓ Annons ↑

Jazzhuset blir Hoki Moki

Sedan en tid tillbaka har det florerat rykten om att Jazzhuset helt ska byta skepnad och kanske till och med byta namn. Ryktena har varit sanna, efter 40 år börjar en ny era på Erik Dahlbergsgatan och vi säger hej till Bonito och Hoki Moki!

Väggar ska rivas, barer ska flyttas och en restaurang ska ta form. Bakom klubben Hoki Moki och restaurangen Bonito hittar du gänget som skapat Dubbel Dubbel, Folk och PomPom. Ansvariga för den nya klubben blir populära Göteborgs-dj:n Assia Dahir, tillsammans med Sebastian Kapocs som vi har pratat med.

Under maj månad sätter ni igång med renoveringen av det vi känt som Jazzhuset? Kommer de flitigaste besökarna känna igen sig efter renoveringen? 

– Ja precis, det stämmer, i maj börjar vi! Även om det såklart finns 40 år av trial and error i lokalen och vissa saker är optimerade för längesen så kommer vi att ändra på massa grejer.

Men vad är det som kommer ändras egentligen?
– En jättegrej är att vi vid sidan av nattklubben bygger en restaurang i ett av rummen. Det är egentligen inget nytt för lokalen, då åren utan matsal snarare varit undantag än regel. Nattklubben kommer att explodera av ljud och ljus. Vi bygger också ut ganska rejält så stället kommer att bli större än vad det är idag.

”Nattklubb handlar så mycket om relationer och service”

Berätta mer om konceptet!
– En japansk restaurang med set-menyer och smårätter till plånboksvänliga priser. Tonvikten ligger på sushi, något vi verkligen tycker saknas i GBG. Ska du ta ett gott glas vin och käka bra sushi i Göteborg idag är det fine diningpriser som gäller alternativt lunchsushin på hörnet. När det kommer till nattklubben tycker jag att det är lurigare att tala om koncept och så vidare. Nattklubb handlar så mycket om relationer och service. Jag menar, visst spelar det roll vad som kommer ur högtalarna och vem som spelar det, men om du känner dig ovälkommen eller förbisedd är alla tusenlappar du lagt på ljudsystemet pengar i sjön.

Assia Dahir. Foto: Jenny Tran

Kommer målgruppen forfarande att vara BD-fansen, eller kommer den att ändras?
– Ett förslag ligger på Henriks bord på ett sånt där Celine Dion i Las Vegas-kontrakt. Vi får se om han nappar, haha.

Hur ska ni locka dit den nya målgruppen?
– Det gäller för oss att hitta vår publik och kanske inte jämföra så mycket med det som varit. Exakt hur det ska gå till kan jag snacka om hela dagen om men tror det är bättre att vi öppnar och visar istället.

”Vi hoppas kunna bygga en ny fest som lever vidare minst lika länge”

Hur tror du att allmänheten kommer att reagera på att ni byter namn (och antagligen tar ner den legendariska Jazzhuset-skylten)?

– Skylten … En sån är ju säkert svindyr, haha. Den blir kvar fast med ny logga då. Såklart svårt att säga hur reaktionerna blir, alla vi som står bakom projektet har ju, på ett eller annat sätt, också en stark relation till Jazzhuset. Vi har spenderat många timmar i lokalen, antingen i baren, dj-båset eller på dansgolvet. Vi hoppas kunna bygga en ny fest som lever vidare minst lika länge, eller nej, den ska leva dubbelt så länge!

Den stora frågan återstår dock, kommer rökrummet att finnas kvar?

– Det legendariska rökrummet ja, kanske en av de sakerna vi inte vågar röra? Vi får se.

Sist men absolut inte minst, när kommer portarna att öppnas?
– Lagom till Way Out West i år, Hoppas vi ses då!