Annons ↓ Annons ↑

Janice

I morse kunde du se henne i Gomorron Sverige-soffan, tidigare i år var hon hon med på DN:s lista över Sveriges framtida kulturhopp – och på fredag spelar Janice på Stay Out Wests scen Honduras.

Hur går egentligen tankarna så här några dagar innan Way Out West?
– Jag är fett exalterad om jag ska vara helt ärlig, det är nog en av festivalerna jag gör i sommar som jag ser fram emot mest! Jag är även en aning nervös på det där härliga sättet men det lär komma ännu mer när det närmar sig, nu får dagarna gärna gå haha!

Festivalen kallas Göteborgs Fashion Week, hur mycket har du filat på dina outfits?
– Hahaha, såklart det gör det! Hur mycket jag än filar och planerar så blir det alltid något annat i slutändan. Jag älskar att uttrycka mig i kläder och skor men går nästan alltid efter mitt humör och känslan jag har när jag vaknar på morgonen.

”Jag har svårt att se att det kommer bildas en moshpit”

Vad kommer absolut inte hända under din spelning på Bananpiren?
– Jag har svårt att se att det kommer bildas en moshpit av något slag även fast det hade varit awesome! Kan man önska sig det?

Du är den senaste i raden av stjärnor som fostrats i Tensta Gospel Choir, varför tror du att så många av Sveriges framtidshopp inom musik kommer just därifrån?
– Jag tror det är så för att i kören finns det en sån otroligt stark gemenskap och kärlek som iallafall jag inte stött på tidigare. Det finns rum för de som vill uttrycka sig och för att inte nämna den enorma peppen. Det är så många personliga resor som gjorts. Allt från de som blivit artister eller lärare. Det var fan i Tensta jag förstod att det är det här jag ska göra och inget annat.

”Vänta nu, har jag gjort en hit?!”

Din debutsingel blev hyllad av bland annat Ricky Martin – snacka om en barndomsdröm för en 90-talist – när kände du att det skulle bli en hit?
– Vänta nu, har jag gjort en hit?! Ordet ”hit” för mig känns så oklart på nått sätt. Jag blir överlycklig att det ens finns folk som gillar och lyssnar på min musik och att min första singel blev så uppskattad var guld och gav mig galet mycket motivation.

Storbritannien har listan BBC sound of 2017, Sverige har DN:s. Där korades du till att bli ett av Sveriges främsta kulturhopp under 2017 – hur axlar man en sådan titel?
– Man fortsätter jobba hårt, som fan! Jag har verkligen lagt ner hela mitt hjärta och min kraft i låtarna som kommer att släppas under hösten och de kommer också att visa andra sidor av mig och leverera ett så bra första album som möjligt.

”Jag lever verkligen
för att stå på scen”

Det är mycket pendling mellan Stockholm och London för din del, vilken stad skulle du säga är bäst?
– Det har varit en del pendling och jag dör för London, fantastiska människor, framförallt musiker, producenter och låtskrivare men Stockholm är mitt hem och det kommer alltid vara det. Borta är fett bra men hemma bäst!

Målet är Madison Square Garden, hur ska du komma dit?
– Madison square garden är ett av många mål som är väldigt tydligt. Tror jag sa det på skoj först innan det blev en riktig vision. Jag kan liksom se det framför mig om jag blundar. Jag kommer att göra allt för att fortsätta leverera musik som berör och påverkar människor runt omkring mig och sjunga för mitt liv. Jag lever verkligen för att stå på scen, leverera känslor, berätta mina historier, beröra och det ska fan ta mig till Madison square garden!

All info kring Way Out West och Stay Out West hittar du här