Annons ↓ Annons ↑

Internet Friends – är vänner även offline

Internet Friends är tillbaka med singlen Kids I Used To Know. Vi snackade med Jakob Falkendal och Fredrik Nilsson från bandet om Msn-minnen och vänskap online. 

Är Internet Friends vänner även utanför internet? 
Jakob: Det måste man säga! Jag och Fredrik bor ihop och har varit bästa vänner i ett par år nu. Det började lite kyligt mellan oss då vi eventuellt var allt för lika varandra men vi har med tiden blivit riktigt stabila kompisar och samarbetspartners. Noel bor i Skåne så han är så nära en internetvän man kan komma. Det blir en del virtuella skålar via Skype iallafall.

Vad har internet betytt för er? 
Jakob: För mig var exempelvis Msn och gamla Bilddagboken platsen där jag typ blev lite kär första gången eller hittade folk som också ville spela Green Day-covers. En tjej som jag träffade på Msn skickade en CD-skiva på posten till mig med ett bildspel med bilder från min Facebook med låten With you av Chris Brown i bakgrunden.

Fredrik: Jag blev ihop med min första flickvän någonsin via bilddagboken och ett tag var jag så beroende av den hemsidan att jag tvingade mina föräldrar att köpa med ett internet-kort till datorn när vi skulle på husbilssemester. Tror inte jag läste en enda bok det året. Vi har internet att tacka för mycket

Berätta om Kids I Used To Know, hur kom den till? 
Jakob: – Den kom till på ett väldigt smärtfritt sätt! Låttiteln knycktes från en annan låtidé vi haft, refrängmelodin fanns med annan text i något röstmemo och Fredrik hade den första versen sedan länge. Vi har velat göra lite svängigare musik och ta ett steg ifrån indieskramlet så vi la till det blytunga groovet, en synthbas som följer sångmelodin i refrängen, och lite stämsång så var låten typ klar. Schlageravslutet var en no brainer!

Hur kommer ni att fira singelsläppet? 
Jakob: Fredrik fyller år samma dag så det blir hemmafest i Midsommarkransen helt enkelt! Ska bli sjukt kul att få fira födelsedag och singelsläpp på samma gång. Vill någon komma? DMa oss på Instagram @mvh.internetfriends

Vad har ni för planer för resten av året?
– Vi kommer att släppa en musikvideo för Kids. Sen blir det mer musik och lite superhemliga grejer som vi snart kommer kunna berätta om