Annons ↓ Annons ↑

Holy Now släpper ny singel

Idag berikar popbandet Holy Now Göteborg och världen med nya singeln Pearl, som är ett spår på deras kommande debutalbum Think I Need the Light som släpps i slutet av april. Enligt de fyra medlemmarna, Julia Olander, Samuel von Bahr, Ylva Holmdahl och Hampus Eiderström Swahn, inspireras de av varandra, regniga Göteborg och  olycklig kärlek.

Tjenare! Berätta om er, vilka är Holy Now?
 – Vi är fyra personer som träffades på en folkhögskola i Skåne. Vi gillar popmusik och chips, är bästisar och är måna om att alla ska må bra. Ofta mår vi bra och ofta är vi ledsna – ett tillhåll för det allmänmänskliga.
Idag släpper ni nya singeln Pearl – berätta om låten!
J:–  Jag skrev den förra sommaren. Det är en kärleksförklaring och en köra-bil-låt. Den är ganska jobbig att sjunga men röjig och go så det gör ingenting!
Och 27 april släpper ni ert debutalbum Think I Need the Light, vad är det vi kommer att få höra?
– Det är en åtta-spårg popskiva som vi är jättenöjda med! Några ballader, men mest studsiga, snabba låtar. Vi har gjort den här skivan tillsammans med stjärnproducenten Henrik Alsér, så det låter väldigt proffsigt tycker vi!
Vad handlar albumet om?
J: – Det är utdrag ur min dagbok det senaste året kan man säga. Kärlek som tagit slut, sena nätter som blivit till morgnar, bästisar och livskris samt ny kärlek!
Hur bildades ni?
J: – Jag och Ylva började hänga i en replokal i Majorna hösten 2014. Vi stängde dörren ordentligt, tände mysbelysningen och drog upp volymen. Sen behövde vi fler instrument! Så Hampus och Samuel hängde på  och så blev vi Holy Now.
Vad inspireras ni av?
– Andra musiker som gör sin grej, Göteborgs regn och olycklig kärlek. Och varandra såklart.
Singeln Feel it All som ni släppte i januari hyllades en hel del i England, hur kändes det?
– Svinkul! Vi blir så glada när folk lyssnar på oss och extra glada när de tycker om något vi gjort, såklart.
Vad tycker ni är den största skillnaden mellan den svenska musikscenen och Englands musikscen?
– Oj vi vet inte, vi är inte så bevandrade i Englands musikscen. Men okej, här kommer en nybörjar-spaning: typ att folk i England går mer på spelningar under vardagarna?
Finns det något Göteborgs musikscen behöver mer eller mindre av?
– Fler tjejer som spelar! Som alltid då… Men mer tjejer i allmänhet, fler svartklubbar som arrangerar spelningar vore najs! Ett nytt ställe känns också akut. Alltså typ som Oceanen fast lite skitigare kanske, men ett till för utbudets skull. Kan nån fixa det please??
Vilket är ert favoritställe att spela på i Göteborg?
– Det är nog Oceanen ändå. Vi har spelat där så mycket och det känns tryggt. De som jobbar där är så schyssta. Det är också ett fint ställe på sommaren när man kan sitta ute. Annars är HPKSM ett bra ställe tycker vi, svettigt och litet.
Hur blir musikåret 2018 för Holy Now?
– Förhoppningsvis bra! Vi vill spela massa och hoppas att folk kommer på spelningarna.
Drömscen att spela på?
– Primavera Sound i Barcelona, mest på grund av en sjukt bra line-up i år, men också på grund av värme och spanjorer. En spelning i Japan hade vart kul också!
Vad gör ni om tio år?
– Vi har glädjen av att åka runt och spela för massa roliga och trevliga människor. Ställen vi åker till om just tio år är exempelvis våra ovan nämnda drömmar, fast då med med åtta album i ryggen!
Om ni fick pånyttfödas som djur, vad skulle ni vara för djur då?
Hampus: – Minigris, mycket på grund av att de verkar ha en härlig energi och för att de flesta (mest min sambo) skulle bli extra glada att se en. De äter också det mesta med nöje, och därför skulle jag kunna dra ned på matbudgeten och ha råd med mer chips och bagels.
Julia: – Fågel , såklart!
Samuel: – Snöapa. Superkombinationen Japan, vacker natur och varma källor är svårslaget!
Ylva: – Vill slänga mig mellan träd men vill också flyga. Fågelapan!
En ledig helg, vad gör ni helst då?
Hampus: – Då spelar jag bandy tills jag blir så slut att benen skakar. Då är det skönt att ta en dusch och bädda ner sig i sängen.
Samuel: – Jag spelar också bandy och lagar något gott i gjutjärnspannan, det ska helst ta två timmar.
Ylva: – Grillar korv och gosar, kanske tar på mig nåt extra festligt.
Julia: – Jag sover länge och trängs på hemmafest med personer jag gillar.
Vad händer på musikfronten i sommar? Några spelningar på gång i Gbg?
– Vi ska spela på Oceanen 19 maj, det blir nog releasefest för vår skiva samtidigt också! Och så har vi även en miniturné i England samt Sverige!
Och sist men inte minst, drömresan – vart bär den?
– Mexiko! Japan! USA! Vietnam! Till alla dessa spännande land där maten är så god!