Annons ↓ Annons ↑

Hisingsfestivalen

På söndag är det dags för Hisingsfestivalen. Festivalen anordnas av Ungdomssatsningen Hisingen och ska inspirera unga. Vi har minglat lite med projektledare Johanna Palm!

Hej Johanna! Vi vill veta allt om Hisingsfestivalen!
– Det är en kulturfestival som ska inspirera unga, och för alla som gillar dans och musik. Festivalen håller till på den nya, fina regnbågsfärgade Dansbanan Kvilleplatsen och det kommer bli så trevligt!

Vad kommer att hända under dagen?
– Det kommer vara dansuppträdanden och workshops hela dagen i olika stilar som varvas med livemusik, så det finns alltid något man kan ta del av på scenen. Sen kan man också spela fotboll, fynda prylar från Kvillehyllan, lyssna på när Emma Knyckare läser saga, köpa romantiska prins med Göteborgs-motiv eller äta något gått från BOHO BAR eller Cruzin Coffee och bara varpa dagen på en filt i gräset!

Hur uppkom egentligen idén om Hisingsfestivalen?
– Den är som sagt till för att peppa ungdomar i sin kreativitet och skapa kulturmöten människor emellan. Festivalen har gått från att vara utspridda höstlovsaktiviteter till att förra året bli en endagsfestival. I år är det både gammalt och nytt: ungdomsfokuset och det kreativa är kvar, men vi har bytt plats till Dansbana Kvilleplatsen.

Vad får man inte missa under dagen?
– Hiphop-workshopen med Jasmine, vougeinggruppen Solanos Angels, Göteborgs mysigaste duo Steget och Emma Knyckares sagostund (peruk har utlovats)!

Vad kan man förvänta sig som besökare?
– En väldigt mysig dag för dig oavsett om du är barnfamilj, senior eller en sliten Way Out Westare. Lyssna på bra band, dra en vals, bli imponerad av ungdomar.