Annons ↓ Annons ↑

Hinterhof flyttar in på Hoki Moki

I fyra år har Hinterhof varit en del av Göteborgs klubbscen och rört runt på både Upstairs, Boca-Boca, Del Mundo, M2 och M3. Snart kan de också bocka av Hoki Moki på listan.

Hinterhof startade som en sommarklubb på M2, men har nu, fyra år senare, varit runt på betydligt fler ställen än så. Klubben har cirkulerat både på Avenyn och runt vallgraven för att nu landa på Hoki Moki.

”Att nu kunna husera på Hoki Moki kändes som ett naturligt steg för oss helt enkelt. Den största skillnaden är att det kommer bli större, en väl anpassad ljudrigg och mer naturliga ytor att kunna ha ett gött häng”, säger Richard Johannesson i Hinterhof-gänget.

Kommer Hinterhof och Hoki klinga bra tillsammans tror du?
– Det kommer att klinga alldeles utmärkt! Lokalerna har fått sig ett rejält ansiktslyft efter ombyggnation från gamla Jazzhuset och både ljud och ljus är väl tilltaget. Jazzhuset andades Håkan Hellström och pop, kanske finns lite av den andan kvar men elektroniska klubbar har fungerat bra i de gamla lokalerna – ni kanske minns Lokita & Ekolod?

Premiärkvällen, blir den något alldeles extra superior?
– Till premiärkvällen kommer det bli en riktig Göteborg-underground-kväll! Fem dj:s kommer köra tillsammans i sann Hinterhof-anda. På Hinterhof-kvällarna har vi aldrig kört fasta speltider, vi spelar tillsammans med varje gästande dj vi bjuder in under hela kvällen. Det är en detalj som utmärker våra kvällar – deras låtval och spelstil mixas ihop med vår. Till den här kvällen har vi bjudit in Zättigung, ett klubbkollektiv som tidigare huserade på Rio Rio. Deras evenemang var kända för sina glädjesprudlande, glittriga och färgsprakande kvällar, något som passar oss alldeles utmärkt. Räkna med en riktigt glädjefylld kväll och kanske någon surprise.

Hinterhof har premiär på Hoki Moki den 5 oktober, så håll ut en helg till!