24 timmars hemester i Göteborg 2022

När coronapandemin slog till gjorde vi en guide till hemester i Göteborg här på Djungeltrumman. En välbehövlig guide under en tid där resa utomlands inte var helt enkelt. Nu kan man resa med relativ lätthet igen, men en hemesterguide hör hemma på Djungeltrumman ändå. Vi begränsar oss till 24 timmar; Det gäller att utnyttja timmarna till max. Dags att turista i sin egen stad!

Frukost, Bar Centro:

En dag bör börja med den enligt många absolut viktigaste och mest nödvändiga måltiden, frukost. Och den ska du inte inmundiga hemma, ut på stan med dig. Bar Centro mellan Kungsportsplatsen och Brunnsparken är perfekt. Unna dig en god kaffe och en smörgås, kanske en bulle på det? Du har trots allt semester. Bar Centro har en kontinental känsla, och det är ju precis det vi vill åt! Bra ställe att börja dagen på.

Utflykt, Vrångö:

Dags för dagens utflykt. Och vad passar inte bättre att göra på sommaren än att upptäcka Göteborgs skärgård. Ta dig ut till Saltholmen, som bara det är ett otroligt ställe. Vill du kan man stanna här för att sola och bada en hel dag. Men det gör vi inte nu. Nej för här hoppar du på båten till Vrångö. En dryg halvtimmas tur ute på havet innan du kan hoppa i land. Upp med dig på däck för optimal känsla. Blicka ut över havet och låt vinden ruska om din kalufs om du har en sådan.

När du väl kliver i land på vackra Vrångö är det dags att börja promenera på den bilfria ön. Stora delar av ön är naturreservat med flera fina promenadstråk. Ut med dig och utforska! Utöver den fina naturen och promenadslingorna är Vrångö helt rätt ställe om du gillar att bada. Många hävdar att Vrångö kanske är skärgårdens absolut bästa ö för bad och att det är värt den lite längre resan flera gånger om! Så efter att du promenerat och blivit lite svettig och dan är det bara att hoppa i plurret och lapa sol några timmar.

Hungrig? Ja men plocka ihop ditt pick och pack och ta dig till Hamnkrogen Lotsen för att göra din skärgårdsupplevelse komplett. Är du på västkusten är det fisk och skaldjur som gäller, så är det bara. Välj bland räkor, lax, musslor, fish & chips och annat gott. Slå dig ner på uteserveringen med en kall och bara njut av utsikten över Vrångös hamninlopp. Hur trevligt låter inte det?

Här någonstans är det dags att runda av ditt besök på Vrångö. Smit förbi ”Glassboa” och köp en glass i väntan på att färjan ska lotsa dig tillbaka till fastlandet.

Nya varvet, Restaurang Reveljen:

Nu är du i land, lite trött och full av intryck som du måste smälta. Kanske värt att ta en sväng hem. Duscha och svida om. Men häng inte kvar för länge, man ska inte hänga hemma en ”hemesterdag”. Nya varvet växer så det knakar och är en riktig pärla på sommaren. Åk hit och leta upp restaurang Reveljen, beställ in en dryck av valfri sort, slå dig ner på den magiska uteserveringen och blicka ut över Göteborgs hamninlopp. Samla dagens intryck och bara njut, landa lite. Beställ in något att tugga på om andan faller på. Sitt här ett bra tag. Dagen börjar lida mot kväll. Känn efter vilket humör du är på. Ska det bli en lugn kväll/natt eller är du kanske lite festsugen? Världen är ditt ostron! Här slutar hemesterguiden, vilken dag va!