Annons ↓ Annons ↑

Helgens Spotifylista: Turturduvorna

Turturduvorna tycker att kärlek är som att dricka ett glas vin, dessutom ligger de bakom helgens spotifylista. 

Hej Turturduvorna! I slutet av 2019 släppte ni er debut-EP Att vara kär. Hur är det att vara kär egentligen?
– Vi brukar säga att vara kär är som att dricka ett glas vin – ibland är det helt ljuvligt men andra gånger smakar det bittert. Det beror ju lite på kvaliteten på vinet, och hur sugen man är.

Vad fick er att vilja skapa musik ihop?
– Nils hittade sin morfars gamla Yamaha SHS-10, keytarens motsvarighet till Rolls Royce, på vinden i släktens sommarstuga. Bredvid låg en bunt handskrivna kärleksdikter. Sen var karusellen igång!

Ni tycks ha en försmak för solglasögon, vad kännetecknar ett riktigt bra par glajjor?
– Desto billigare, desto bättre. Rusta har en fin modell framme vid kassan för 29,90 kr.

Hur ser en vanlig fredagskväll ut för er?
– Vi brukar hänga i kön till diverse singelklubbar runt om i stan. Vad som än har öppet funkar, man vet aldrig när kärleken står och lurar bakom hörnet. Tobias gillar att spendera sina kvällar på ölcafén och spela biljard.

Kommer vi att kunna se er live inom en snar framtid?
– Absolut! I nuläget är planen att lägga mest energi på att släppa fler låtar. Det går vissa rykten om att det kommer nytt redan i februari. Men ni kommer få se oss backade av en riktigt fin orkester snart!

Hur har ni tänkt i valet av låtar en hittar på er spellista?
– Vi tänkte att det vore passande att sätta ihop en lista att njuta till på första dejten. Kanske är det nån som känner sig osäker på vad som går hem när det kommer till att få någon på fall. Det är lugnt, lita på oss. Det var förmodligen till en låt av Sven-Ingvars som din mor och far delade sin första kyss, varför skulle det inte fungera för dig?