Annons ↓ Annons ↑

Helgens Spotifylista: Tilde

Tilde är tillbaka och släpper albumet Pink Moon där 60-talsmusik blandas med soul och drömska toner. Dessutom har hon gjort Helgens Spotifylista som passar perfekt att slå på under söndagsmorgnar. 

Pink Moon tar avstamp i soul och 60-talsmusik kryddat med drömska inslag, hur kommer det sig att du fastnat för just den ljudbilden? 
– Jag tror väl egentligen inte att det var en plan att ljudbilden skulle bli just så om jag ska vara ärlig utan det kändes bara som att låtarna ville åt det hållet när jag skrev dem. Men sen lyssnar jag på och gillar mycket 60-tals musik så det ligger nog där i det undermedvetna och påverkar ens kreativa val.

Film har varit en stor inspirationskälla för dig under arbetet med det nya albumet. Finns det några filmer eller filmmusik som betytt lite extra under ditt skapande av albumet? 
– Jo, det gör det. Nästan alla låtarna på skivan har nog någon typ av filmisk referens när jag tänker efter. Allt från till Call me by your name till Jackie Brown och Morricone.

Om ditt album skulle agera soundtrack till en film, vilken typ av film skulle det vara då? 
– Det skulle nog vara typ Mullholland Drive eller The Grand Blue. It’s you tycker jag hade passat till Bond.

Vad har du inspirerats av när du skrivit texterna till låtarna på Pink Moon? 
– Jag tror allt som händer en överlag och sen har nog all osäkerhet och självtvivel som uppstått i Corona-bubblan smugit sig in i låtarna också. Och sen en massa gamla grejer som kommer upp när man har inspiration.

Finns det någon låt från albumet som du känner lite extra för? 
– Jo, det gör det fast det går ju lite fram och tillbaka. Just nu är det nog A little less me. Den är så enkel och ärlig på nåt sätt och beskriver bara rakt upp och ner ett slags självförakt som man bär på.

Den 4 december spelar du på festivalen Viva Sounds, hur laddar du bäst upp inför dina gig? 
– Jag har ganska många konstiga grejer för mig innan gig. Jag går ofta in i någon slags bubbla ibland i flera dagar innan. Jag har alltid med mig lite kristaller och nåt som påminner om ens förebilder med mig till giget också haha.

När passar det som bäst att slå på din Helgens Spotifylista? 
– På söndag morgon!  Man orkar inte med nåt för pepp men inte för ledsamt heller för då tar ångesten över.