Annons ↓ Annons ↑

Helgens spotifylista: Sunhill

Det är fredag och äntligen dags för helg. Denna gång är det inga andra än EP-aktuella Sunhill som ligger bakom Helgens spotifylista. 

Hej Sunhill, vilka är ni? 
– Hallå! Vi är ett Göteborgsbaserat band som ursprungligen kommer från Öland. Simon på sång och gitarr, Oscar på bakgrundssång och gitarr, Jack på trummor och Henric på bas. Vi spelar någon form av smutsig garagerock/punk, spetsat med poppiga melodier.

Ni släppte nyligen den självproducerade EP:n Spot in the Shade, hur skulle ni beskriva den? 
– Det är låtar som vi har haft väldigt länge men som fortfarande känns väldigt relevanta för vårat sound. Det är mycket mer melodibaserat än det vi har släppt tidigare, fast än låtuppbyggnader och distortion är densamma. Låtarna handlar om vardagliga ting, exempelvis låten ’’Spot in the Shade’’ handlar om att festa för mycket, säkerligen något som många kan relatera till. Även om EP:n är självproducerad så har Henryk Lipp (Thåström, Union Carbide Productions m.m) varit till stor hjälp också. Vi bollade våra mixar med honom vilket var lärorikt, sen skötte han även masteringen. Sen är det också vårat första släpp på BlackValley Records, vilket är jävligt kul för dom är grymma!

Hur ser en vanlig helg ut för er i Sunhill? 
– Det mest händelserika som händer på våra helger nu för tiden är att vi repar. I vanliga fall hade man väl hittat oss på Andra Långgatan men nu är det typ, på promenader?

Vad har ni för planer för 2021? 
– Svårt att planera långt fram, men om en vecka ska vi faktiskt in i en studio för att spela in kommande material. Sen när det släpps får vi se, blir direkt till fortsätta skriva nya låtar så fort det är färdiginspelat iallafall. Sen kan vi ju hoppas på iallafall minst en spelning i år.

När passar det att lyssna på er spellista?
– En fredagskväll eller lördagskväll! Skulle säga på en fest, men det har man ju inte. Men hade vi alla fyra fått köa fritt på en förfest så hade det kunnat sett ut såhär. Dock duger den nog lika bra framför TV:n hemma. Enjoy!