Annons ↓ Annons ↑

Helgens Spotifylista: Stina Velocette

Ännu en helg, ännu en Helgens Spotifylista. Denna veckan har vi slagit på stort och låtit remix-aktuella Stina Velocette skapa en spellista som sätter tonen för helgen.

Hej Stina, hur är läget?
– Det är bra, känns som att ljuset äntligen kommer tillbaka. Solen skiner i Gbg. Plötsligt känns allting lättare igen.

Hur firar en bäst in helgen enligt dig? 
– Jag äter gärna middag med min familj, sen smiter jag ut och går till min studio, hänger med vänner, lyssnar på musik. Om vi känner för det går vi ut. Det är väl det bästa med helg enligt mig – mat, familj/vänner och musik. Lite dryck om man har vibb på det. Sen älskar jag att åka och spela på helgerna men hemmahelger är också så skönt.

Nyligen släppte du Dubbelt så hårt Remix, hur kom låten till från första början? 
– Jag lyssnade jättemycket på Stefflon Don perioden då jag gjorde den låten. Satt i studion en dag med en av mina favoritproducenter – Hofmästarn – och sa att jag vill göra en låt som låter såhär, så visade jag massa av the Dons låtar. Sen tror jag att vi proddade och skrev allting samtidigt på plats i varsin bubbla. Vi är båda snabba när vi sätter igång. Sen visade jag låten för Liza True som jag hade bandet Serengeti med i många år. Vi satt på trappan på Folk en natt, och hon var en av de första som hörde låten. Hon gick igång på låten totalt. Så jag frågade om hon ville lägga en vers och det ville hon. Så gick Liza och jag till min studio några dagar senare och spelade in hennes vers. Det var första gången på sex år som vi jobbade i studion ihop så det kändes sjukt kul. När jag sen släppte mitt album Nio Liv så var denna låt den första jag kände att jag ville remixa och så blev det.

På remixen gästas du av en uppsjö skickliga musiker, hur gick du tillväga i valet av gäster? 
– Jag frågade helt enkelt de som håller på med hiphop/rap jag kom att tänka på, som jag har någon relation till. Och på grund av låtens tema så ville jag inte ha med några snubbar. Jag hade tur att sju stycken fantastiska artister fick vibb på låten och ville lägga varsin vers. Jag gjorde om min vers till remixen. Så lyssnar man på originalet också så får man en lite annan historia.

När passar det som bäst att lyssna på din spellista? 
– Var som helst, när som helst. Den går från lite chill till mer hype, och sen lite lugnare och en del svenska favoriter som jag tycker man ska lyssna noga på. Tycker listan passar för alla tillfällen på en helg.

Vad har du för planer för våren? 
– Jag kommer äntligen börja turnéra nu. Jag har ett gäng gig bokade som jag snart kommer gå ut med. Kan avslöja att jag kommer göra en spelning den 4 april på Oceanen i Göteborg. Kommer bli en grym helkväll, skriv upp det så ses vi där. Resten av datumen lägger jag ut snart, man kan följa min insta om man vill ha mer koll på vad jag sysslar med.