Annons ↓ Annons ↑

Helgens Spotifylista: Pluto’s Baby

Helgens Spotifylista har landat och denna gången är det ingen annan än Pluto’s Baby som spelar på Frilagret ikväll den 16/7 som valt ut sina guldkorn. 

Hej Pluto’s Baby, vem är du?
– Hej! Jag heter Linnéa och är en malmöbaserad musiker från Åland som nyligen släppt min debut-EP Club Lullabies.

Den 16/8 spelar du på Frilagret, hur kommer det giget att se ut?
– Det kommer bli en intim, mysig spelning i en blackbox (en blackbox är ett svart rum utan fönster, som kan användas till teaterpjäser och liknande). Det ska bli superkul att spela i en sån miljö. Vi kommer att köra med videoprojektioner på scen från den åländska sensommaren, som Richard Hägerstrand filmat. Jag tror att det kommer bli riktigt fint därinne. Med mig på scen är guldklimparna Tove Darelid, Tora Engelbrekts och John Riggebo, och vi kommer köra låtarna från min EP.

Hur inleder en bäst helgen enligt dig?
– Sovmorgon i tusen timmar, sedan äta frukost och dricka kaffe tills det går över till lunch, med block och pennor framme om jag får feeling till skriva. Någon lätt serie på i bakgrunden. Det får gärna vara morgonljus som fyller lägenheten. Noll stress. Kravlöst, fritt och i min egen takt.

Söndagsbrunch eller söndagsjogg?
– Kommer nog tyvärr aldrig bli en joggare. Så brunch, lätt. Är överlag för allt som tillåter en bloody mary’s innan lunch. Är dock low key avundsjuk på alla som har tillräckligt mycket självdisciplin för att uppleva ”runners high”. Det verkar underbart.

Vad händer för dig i höst?
– Jag ska lära mig mer om musikproduktion och fortsätta spela live och skriva låtar. Nästa spelning blir på Norra Gränges-festen i Malmö 7 september. Kom!