Annons ↓ Annons ↑

Helgens Spotifylista: Peploe

Det är återigen dags för en ljuv helg. Denna veckan är det dessutom ingen annan än duon Peploe som har skräddat en lista som lär få dig på festhumör.

Hej, Peploe vilka är ni och vad gör ni om dagarna?
– Hejsan! Vi är en alt-pop-duo som håller till i London för tillfället, där vi pluggar musik på en skola med namnet ICMP. Eftersom London fortfarande i stort sett har oss i karantän finns det inte supermycket för oss att hitta på. Som tur är bor vi tillsammans så vi har haft det ganska trevligt ändå, vi har haft mycket tid till att skriva musik och att hitta bra Netflix-serier att binge:a.

Ni är aktuella med en ny singel. Hur föddes idéen till Killing Time?
– Det känns som att allt just nu har med Covid att göra, och det stämmer även in på Killing Time. Den föddes ur tristessen över att sitta instängd under karantänen och frustrationen över världens tillstånd. I refrängen pratar vi om hur människor bara vill ha kul utan konsekvenser, som en stor fest ingen vill städa upp efter. Instrumentalt är låten också väldigt inspirerad av tristessen, längtan efter galenheter och spontanitet. Det är många tonartsbyten och även ett par taktartsbyten. När allt kommer omkring vill vi också bara ha kul.
 
Vad har ni för helgplaner?
– Det är svårt att säga, alla dagar känns som helg just nu. Variationen mellan dagarna handlar mest om valet mellan en liten promenad till parken eller en joggingtur, eller en social-distanserad picnic med några kompisar. De gånger vi kommer på att det är helg kan vi ibland lyxa till det med student-billig pizza för att fira, får se om det händer denna helg.
 
Dela med er av era bästa hemmafesttips såhär i coronatider.
1. Dela inte drinkar.
2. Inga tungkyssar.
3. Använd skydd, både upptill (näsa & mun) och nedtill (…).
 
Vad har ni för sensommarplaner?
– Det blir nog mest till att planera inför kommande skolterminen som börjar i september, sätta oss in i hur mycket som kommer vara online-undervisning och så. Sen har vi lite mer musik vi jobbar på som vi hoppas släppa ganska snart, så det blir en hel del kring det också!
 
Hur har ni tänkt kring valet av låtar i er spellista?
– Vi valde låtar som alla kanske inte hört men som gör oss två taggade och glada. Listan är full av variation, den har något för alla.