Annons ↓ Annons ↑

Helgens Spotifylista: Omnipollos Göteborg

Omnipollos i Göteborg fyller hela två år och det går ett rykte på stan om att de kanske har fixat en laserkanon till sin födelsedagsfest. Utöver att det servera en massa öl har Simon Bredenberg från Omnipollos snickrat ihop Helgens Spotifylista och svarat på ett gäng frågor. 

Omnipollos – Göteborg  firar två år, vad är det bästa som hänt er sedan öppningen? 
– Svårt att pinpointa en specifik händelse, men det är väl att så många har visat sin kärlek till oss, köat utanför dörren timmar innan öppning när vi haft events och och druckit all fantastisk öl tillsammans med oss.

Var det som ni trodde att öppna bar i Göteborg? 
– Med Omnipollos Hatt (i Stockholm) som vår storebror så har vi ju ganska mycket att leva upp till. Även fast Stockholm och Göteborg är de två största städerna i det här landet så är det ganska mycket som skiljer oss åt. Men trots olikheterna så är det besattheten av öl som håller ihop oss, och Göteborg har verkligen tagit emot oss väl. Varje gång vi langat fest så har det varit så sjukt grymt.

Berätta om 2 års firandet, vad har ni i kikarn? 
– Vi ska väl langa en fet fest från öppning till stängning. Vi ska sätta på ny öl, grym öl, gamla godingar, reppa Göteborgsbryggerier, bjuda in djs, flippa burgare, skaka beer cocktails et cetera. Jag hörde rykten om en laserkanon igår också.

I eventet som finns på Facebook har ni även skrivit att ni kommer att servera speciella ”Birthday Burgers”, berätta om vad dessa innehåller.
– Vi kommer ha en massa stout på lördag, så vad passar bättre än en burgare dränkt i stout-sås? Finns även beer milkshake som vanligt om man vill maxa upplevelsen. Beer everything!

Hur har ni tänkt kring låtvalen på er spellista? 
– Grundpelaren är hiphop. Det känns lite som viben för Omnipollo. DJ Bruce Leenus från STHLM Inkasso gör alla våra playlists på baren till exempel. Sen fyllde jag på med allt annat skitigt och underground som förgrenar sig från hiphopen. Hardcore, electro, et cetera.

När passar det som bäst att lyssna på spellistan? 
– När man vill bli taggad, när man dricker öl, när man har tre timmar kvar av arbetsdagen, när man är på släktmiddag. När som helst antar jag.

Hur firar en bäst in helgen enligt er? 
– Med junk food och en stadig dubbel-IPA.