Annons ↓ Annons ↑

Helgens Spotifylista: Mata Kopa

Mata Kopa är aktuella med EP:n Go Buy the Sun där de tar sig an teman som uppbrott, självransakan och acceptans. Dessutom har de gjort Helgens Spotifylista hos oss på Djungeltrumman som passar utmärkt att slå på innan du ska iväg på förfest. 

Hej Mata Kopa! Vilka är ni? 
– Miranda Raeder och Boris Grubesic. Vi har skrivit musik ihop till och från i rätt många år nu, tidigare under ett annat namn men Mata Kopa kommer bestå hoppas vi. Det känns väldigt rätt just nu i alla fall. Med oss bakom trummorna på typ alla spår sitter Göteborgs och landets goaste trummis William Soovik.

Nu släpper ni EP:n Go Buy the Sun. Hur skulle ni beskriva soundet på EP:n?
– Låtarna skiljer sig rätt mycket från varandra i ljudbild så det är svårt att sätta en stämpel, men snor lite från frågan nedan och säger: Nästan solglimrande direkt alternativ rock med inslag av modern R’n’B.

På EP:n behandlar ni teman som uppbrott, självrannsakan, acceptans och att våga tro på sig själv. Hur kommer det sig att ni fastnade för att skriva om just dessa ämnen? 
Det var ett tag sen vi släppte ny musik och det känns som att det hunnit hända en del, på ett personligt plan men också runt omkring oss. Vänner som gjort slut, pandemi, världens allmänna tillstånd och så vidare. Vissa saker etsar sig fast på en mer än andra bara.

Er musik pendlar lite mellan att vara hård och direkt till att vara lugn och nästan solglimrande från låt till låt, vilket sound dras ni mest till?
– Musiken har fått växa fram över en rätt lång period då vi själva lyssnat på lite allt möjligt så vi bestämde oss någonstans längs vägen för att inte försöka driva in låtarna mot en viss ljudbild. Det brukar skifta rätt mycket fram och tillbaka faktiskt.

Ni har lämnat Göteborg för Stockholm, vad saknar ni mest med Göteborg?
– Äta melanzane-pizza på Ombra, sojafärslimpan på Hagabion och hänga med vänner i Slottsskogen.

När passar det som bäst att slå på er Helgens Spotifylista? 
– Typ sista timmen på jobbet fredag eftermiddag, eller som lagom pepp inför en förfest. Före förfest listan.