Annons ↓ Annons ↑

Helgens Spotifylista: Juli Capelius

Juli Capelius debuterar som independentartist med singeln Bloom som bjuder på space soul toner.  Dessutom står hon för Helgens Spotifylista som sätter stämningen inför slutet av veckan.

Nu är du aktuell med ditt allra första släpp som independentartist, vad fick dig att vilja gå independent? 
–  Jag valde att gå independent på grund utav anledningar jag tror många väljer att vara independent, man vill ha friheten att bestämma allt själv. Jag vill kunna bestämma själv vilka producenter jag vill jobba med, vilka fotografer som fotar mig, vilka makeupartister jag jobbar med och jag vill få uttrycka mig exakt hur jag vill. Varför skall jag låta någon annan bestämma över vad jag skall skriva om eller vilka jag skall jobba med? Vem vet, i framtiden kanske jag hittar ett bolag som uppfyller alla dessa krav men tills dess kommer jag vara independent and so far älskar jag det!

Singeln Bloom bär ett atmosfäriskt sound som du valt att kalla space soul, berätta mer om genren. 
– Jag har alltid haft svårt att placera den typ utav musik jag gör i en genre. När jag är i sessions med producenter säger jag alltid att jag vill ha ambienta ljud, stora ljud, små effektljud som låter ”spaceiga”. En dag cyklade jag runt i Hagaparken här i Stockholm och tanken slog mig ”ja varför inte kalla det för space soul då?”. Det är ett sätt att beskriva känslan jag vill förmedla när man lyssnar på min musik. Det skall kännas stort och flytande, precis som rymden.

När passar det som bäst att slå på Bloom i högtalarna? 
– Bloom skall man definitivt sätta på när du och din partner skall ha det lite…cozy. Bloom handlar om hur det är att vara intim med en människa som du verkligen älskar, hur man smälter ihop till en individ. Det är också en bra låt att sätta på när du sitter på bussen påväg till ditt haff klockan 03 på natten lite småfull och förväntansfull.

Hur firar man bäst in helgen i sann Juli Capelius anda? 
– Måndag-torsdag är jag duktig på att ta hand om mig. Då är det att gå upp 06.30, äta min jäkla gröt, gå till gymmet, gå till jobbet, meditera och så vidare. Fredag-söndag dock, då är det feral club rat mode. Jag älskar att ha heldagar. Mötas upp på brunch och dricka mängder med mimosa, köpa med sig middag hem och äta ihop med massa billig prosecco och sen göra iordning sig tillsammans med sina vänner och bara snacka otroligt mycket skit tills man hoppar in i en uber ihop. Blasta sexig musik också. Jag lyssnar mest på R’n’b och soul men när det är feral club rat mode spelar det ingen roll vad det är för genre, viktigast är att låten skall göra så att man känner sig sexig om du fattar.

Vad har du för planer för resten av våren? 
– Jag kommer sitta i studion och göra massa musik inför min kommande ep. Jag är så otroligt taggad då jag jobbat med massa olika otroliga producenter. Sen skall jag gå på så mycket konserter jag bara kan, man är ju svältfödd på livemusik.