Annons ↓ Annons ↑

Helgens Spotifylista: Indie Disco

Ikväll firar Indide Disco hela 9 år som klubb på Folk. Länge leve indien – tänkte vi och lät Jim Rikard Knutsson, Indie Discons fader och skapare, göra helgens spotifylista.

Vad är det viktigaste att tänka på när en arrangerar klubb? 
– Att gästerna som kommer ska ha en fantastisk kväll, så jag tycker stämningen är den viktigaste och försöker alltid bygga ihop kvällen av kvalitativa bokningar, härlig atmosfär och att inte ta sig själv på för stort allvar. Det är ju trots allt nöje jag sysslar med, så det ska inte vara några höga trösklar!

 
Indie Disco fyller hela 9 år, vad är det bästa som har hänt genom åren? 

– Personligen för mig så var det när Mattias Alkberg kom och både spelade live och dj:ade, han spelade ett akustiskt sologig men det utsålda Jazzhuset bestod av gäster som sjöng med i alla hans låtar som en enda stor kör på 250 pers. Det visade att det intima ibland kan bli mer storslaget än en arenakonsert. Men vem vet efter ikväll kanske jag utlyser kvällens dj-set med Jens Lekman & Alexander Palmestål som mitt favoritminne!

Hur mår indien i Göteborg egentligen? 

– Om man ser indie som renodlad indiepop så är det väl relativt dött, det största som hände inom den genren i år var väl att Bad Cash Quartet återförenades för en spelning på Gården. Jag tycker dock att indie ska stå för det alternativa inom fler genrer än just pop, och blandar gärna in hip hop, elektronisk musik och så vidare i mixen på klubben. Jag ser hellre framåt än sneglar bakåt och ser framemot när det föds nya popband i staden som är så pass unga att dom missade hypen med Broder Daniel och Håkan Hellström och har andra förebilder och kan ta indiepopen in i 2020-talet!

Vad är det mest indie en kan göra 2019? 

– Att dansa sig svettig till klubbig popmusik på Folk ikväll, länge leve den sista indieklubben i stan!