Annons ↓ Annons ↑

Helgens Spotifylista: Elsa Esmeralda

Nu släpper Elsa Esmeralda den glittriga konstpop-EP:n Sculpting Storms. Dessutom har hon gjort Helgens Spotifylista hos oss på Djungeltrumman som passar perfekt att slå på som uppladdning inför helgen.

Nu släpper du din andra solo EP Sculpting Storms, hur skulle du beskriva soundet? 
– En nyfiken lo-fi-resa in i en glittrig konstpop-kammare. Singersongwriter-futurism.

I singeln Hunger som släpptes tidigare i år sjunger du om ett erotiskt uppror i ett försök att överleva covid-isoleringen, hur föddes idéen till låten? 
– Vi har väl alla haft hudhunger under pandemin? Vi har väl alla känt”Jag ska nakenbada igen om jag så måste ta värvning i flottan”? Eller ”Jag ska röra vid en annan människa igen om jag så måste bli kannibal”? Jag fick ett dancehall-beat av Paolo Albo (som jobbar med bland annat Patrik Arve från Teddy Bears) våren 2020. Det första som kom till mig var hudhunger-temat och sen kunde den inte handla om nåt annat. 

Du har bakat ihop influenser från 80-tals syntpop, 90-talsindie, jazz och industritecho och skapat en ny genre som du kallar Singer-songwriter-futurism. Hur går du tillväga när din inspiration inte är på topp? Har du några tricks? 
– Ja, att upptäcka nya saker, allt från polis-psykologi, djur eller 90-talspoeter till hur regnet låter på en tallrik! 

Utöver att arbeta som musiker så är du även smyckesdesiger. Inspireras och influeras du av samma saker, ämnen och teman i din smyckesdesign som i din musik? 
– Mina smyckesidéer baseras mer på symbologi och geometri. Mina musikidéer springer ur mellanmänskliga teman. Men processen är samma: byggmaterial, associationer och misstag är med och leder vägen.

Hur firar man in helgen i sann Elsa Esmeralda-anda? 
– Drar ihop ett gäng knäppa personer som inte har nåt gemensamt förutom att de älskar att dansa! Eller för den introverta helgen: sitter i en lång särk med ett husdjur, lyssnar på ambient med Laurel Halo och blundar och ser färger.

Vad har du för planer för resten av hösten? 
– Jag ska spela med bandet, bada i sjön, samarbeta med hjältar och bli ännu grymmare på att lyssna inåt.