Annons ↓ Annons ↑

Helgens Spotifylista: Elden är lös

Det är återigen helg och vad passar då bättre än att ladda upp med en hederlig Helgens Spotifylista och en intervju med Javier Umazabal från Elden är Lös? 

Vad är Elden är Lös ?
– Elden är Lös är en litet embrio som uppkom efter Festival del Mar. Vi ville skala ner och börja med samma entusiasm och kärlek till den lokala musiken i Göteborg men testa nya områden inom kultur. Vi har breddat konceptet med visuell/ljud -konst, artperformance och så bygger vi upp en miljö från scratch. Det finns en filosofisk och självmedveten tanke bakom och den får åskådarna tolka. Elden är Lös är i ständig förändring.

Hur har ni tänk kring era bokningar?
– Våra bokningar sker alltid via personliga relationer

Har ni mer kul på gång framöver ?
– Ja massor! En House klubb i ett tempel med start datum 2 november tillsammans med La Fenetre Secrete. Vi gästar Folk med inslag av live musik och utvecklar ett projekt om alternativa odlingar i havet som ska hamna på Naturhistoriska. Resten får slumpen bestämma.

Hur firar ni bäst in helgen i Göteborg ?
– Vi har två sjuk spännande event i helgen. Vi kör tillsammans med Locus på Café Fluß, en reunion med vår populära Wave Festival nu på lördag. Och självklart ska ni ska komma på fredag och lyssna på Cristian Dyresjö, Kvasar, Hedda Hatar Tinna och massa fin konst på Gathenhielmska Ateljéerna.

https://open.spotify.com/playlist/1eoaXElcLdUn8Rij9694GB?fbclid=IwAR2jf5tXP1ihqs7yDVshOla0bfo_aUI2-p9j_X0mnsSIff27tYvc8uYJgu4

Artwork: Mic Linder