Helgens Spotifylista: Divers

Divers är tillbaka med singeln As The Angels Marching. Möt Lina Horner, Hans Olsson och Viktor Turegård från supergruppen med medlemmar från Franska Trion, Kultiration, Timo Räisänens band och Göteborgs Operan och spana in deras variant av Helgens Spotifylista. 

Hej Divers, hur lärde ni känna varandra och när bestämde ni er för att bilda band? 
Lina Horner: Jag, John (Lönnmyr) och Johan (Jansson) har spelat ihop i 12 år! John och Viktor (Turegård) är nära vänner, vi tre hade ett gig ihop och jag tyckte om Viktors spel och tyckte dessutom han var en väldigt trevlig prick. Jag kände Erik (Ivarsson) lite på håll och liksom visste att han och Viktor skulle vara klockrena i sitt spel för det sound vi var ute efter på Lights albumet vi spelade in 2016. Hans hade stor del i den plattan genom sin magiska mix och mastering. 2018 började vi skriva ihop och på den vägen är det! 

Hur skulle ni beskriva ert sound? Vilka ljudbilder dras ni till? 
Lina Horner: Mörkt, suggestivt, skört, stark, smutsigt och fint. Vi dras till lite olika ljudbilder som man kan höra på spellistan, men delar ju en förkärlek till låtar som vågar skava lite på ett eller annat sätt. 

Nu släpper ni singeln As The Angels Marching, berätta om låten. Hur kom den till? 
Hans Olsson: Vi spelade den första gången i studion och rummet liksom lyfte direkt i introt. Lina hade gjort en text och hade idé till intro, stuk och ackord så jammade vi på det. Där Keep My Mind, första singeln från kommande albumet, är suggestiv och malande med sitt centrala mantra är As The Angels Marching effektivare i sin form. Delarna flyter på snabbare men är samtidigt inte helt tydliga så hela låten blir ett flöde. Låten är om en kvinna under förtryck av ett manligt helgonförklarat geni. Det är hennes rop på hjälp, där hon berättar att allt han behöver för att kunna fortsätta förtrycka är att vi inte ser. 

Hur firar man in helgen i sann Divers anda? 
Viktor Turegård: På spåret och en go hemmafylla.

När passar det som bäst att lyssna på er Spotifylista? 
Viktor Turegård: Alltid!