Annons ↓ Annons ↑

Helgens Spotifylista: Baba Vanga

Idag släpper Göteborgskvartetten Baba Vanga sin nya EP ”Interstellar Reine Jazz”. Lägg till att de även kör en releasefest hos Vega Brygger den 3 juni! Nu står de också för ”Helgens Spotifylista” som sätter stämningen inför slutet på veckan, sicket hattrick!

Hej Baba Vanga, hur är läget med er?
– Hallå där och tackar som frågar. Läget är alla tiders och kanoners!

Ny EP ”Interstellar Reine Jazz” som släpps idag, hur taggade är ni?
– Påtagligt taggade ska väl ändå sägas! Det är alltid en skjuts i att släppa iväg nytt. En skräckblandad förtjusning man hellre är med än utan.

Hur skulle ni vilja beskriva EP:n? Vad ska den få lyssnarna att känna?
– Ett något flummigt sätt att beskriva den kan vara som ”ett psych-åk med en chaufför som inte vet vart han ska och gillar det.” Den här EPn har ju smält ihop till att bli en slags genreöverskridande resa med klangbotten i psykedelian. Vi har gjort det som känts spännande för oss och den känslan hoppas vi tangera hos lyssnaren.

Ni kommer även följa upp detta med en releasefest den 3/6 hos Vega Bryggeri i Göteborg, kan ni ge oss någon hint om den?
– Det blir en kanonkväll. Nu är vi part i målet, men också hundra procent ärliga. Vega Bryggeri är i sig hundra procent. Gör vi bara något rätt på scen så ökar välbehagsprocenten och vi/ni landar alltså på över hundraprocentigt välbehag. Hoppas vi ses där!

Ni har ju redan släppt ett gäng singlar inför EP-släppet, som bland annat ”Happy” och ”Radiation, mutation”. Hur har responsen varit hittills?
– Bra! Det är väl kanske inte som att streamingtjänsterna kraschat av överbelastning. Dock har singlarna verkligen uppmärksammats och delats av både proffs- och privattyckare som vi respekterar stort. Det är guld i sig!

Hur ser Baba Vangas sommarplaner ut är vi nyfikna på?
– Paella, 70 km/h genom Grebbestad och två caipirinhas vid vattnet. I övrigt finns ytterligare gig bokade och klara.

Äntligen fredag, hur firar man in helgen i sann Baba Vanga anda?
– Kanske klär man av sig i bara underkläderna, åker till Kungstens industriområde och låter fingrarna rassla sådär längtande över ribborna i stålstaketen. Eller så kanske man ringer upp en vän man inte hörts med på länge, berättar att man saknat denne och bjuder ut samma person till två caipirinhas vid vattnet. Whatever rocks your boat!

När passar det bäst att slå på er ”Helgens Spotifylista”?
– När du är less och behöver nytt groove i din tillvaro.