Hej Martin Elisson från Hästpojken!

Martin Elisson har varit en självklar del av den Göteborgska musikscenen i ganska så många år nu. Sedan Bad Cash Quartet släppte sitt första album och fram till dagens Hästpojken har han alltid gett oss den popmusik vi verkligen behöver. Tur då att en ny skiva är på väg, och att bandet har releasefest för första singeln från den redan i helgen.  

Foto: Annika Berglund.
 
Hej Martin! Vad ska du göra idag?

– Jag är på väg till Stockholm och ska spela på Riche.
Hur är det med njurstenen egentligen, har den kommit ut än?
– Den kom ut i form av grus. Små vita korn som bildade öar av ett stearinliknande material i toalettstolen. 
 
På lördag har ni alltså releasefest för nya singeln Samma himlar. Låter den bra?
– Det gör den. 
 
Är det inte dags att växa upp och bli en hästman?
– Jag förstår att det är lite svårt att förstå det här, men Hästpojken är alltså ett band. 
 
Okejdå… Ville bara skoja lite. Hur som, vad har du för förväntningar på Clooney's-kvällen?
– Att jag känner åtminstånde två personer i lokalen och att vi tar oss igenom våra nya sånger.  
 
Ibland brukar vi Djungeltrummare diskutera vilken version av Utan Personlig Insats/A Young Summers Youth /Snart Skiner Poseidon som egentligen är bäst. Om du var tvungen att ha en av dem som alarmsignal på mobilen varje morgon resten av ditt liv, vilken hade du då valt?
– Sådana här frågor brukar alltid ha ett till alternativ. Att man får välja att äta bajs eller skjuta sig i huvudet ifall man inte väljer något av grundalternativen. Så jag väljer det.  
 
Okejdå, jag accepterar svaret. Vilken är den absolut bästa låten du någonsin skrivit?
– Det är rätt få låtar jag skrivit helt själv, men på nya skivan finns det helt klart saker som är det bästa jag och Adam skrivit. 
 
Jag köpte Bad Cash-skivan Outcast när jag var 14 år gammal och tyckte jag var hur cool som helst. Vad köpte du när du var 14 år och kände dig cool?
– Då köpte jag In Utero med Nirvana. Vet inte hur cool jag kände mig. Den förmedlade mest ångest som jag kommer ihåg det. Dirty med Sonic Youth köpte jag också. Har för mig att jag kände mig rätt cool när jag lyssnade på 100%. 
 
Vilken göteborgsk stadsdel är mest rock'n'roll?
– Jag bor ju i östra Göteborg, och jag tror faktiskt att det är den stadsdel som är mest rock'n'oll. Sån där riktigt tråkig rock som är lika innovativ som dansband. Samtidigt är det väl samma i Majorna, så de är också rock'n'roll. Annars är kranskommunerna ganska mycket rock'n'roll. Eller sån postgrunge. Lite Takida. 
 
Till sist… När kommer skivan? Vi vill höra NU!
– I januari eller februari. Den är faktiskt inte helt färdigskriven 

Karin Londré