Annons ↓ Annons ↑

Haus & Miilk-Frankie släpper egen musik

Många känner nog igen Frankie Statuto från diverse klubbsammanhang. Vad färre kanske vet är att han nyss släppte en EP som går under namnet Candy Flip. 

Berätta om din EP, hur kom den till? 
– Jag ville göra min egna musik. Jag har gjort musik sedan tidigare  men på ett mer organiskt sätt i bandkonstellationer. EP:n handlar om proto-house men med fat sounds, early house, unconventional house rythms, och ett inslag av ett riktigt roligt pojkband som fick alla att le, de heter Locomia. Sedan finns det en mörk banger som heter Húmeda.

I vilka sammanhang hoppas du att din musik kommer att spelas? 
– På ickepretentiösa klubbar och dansgolv. Gärna bland en HBTQIA-publik där människorna dansar så som en bara gör när ingen ser på. 

Vad vägleder dig i ditt musikskapande? 
– Medicinska örter, att landa, nykterhet, flummighet, kaffe, allvar, många timmars arbete och flera kilogram av passion. Jag älskar det jag gör! Jag drömmer om att köra mitt egna dj-set med mina egna låtar och framföra det på ett bekymmerslöst dansgolv där frisinnade personer dansar och skiter i att kolla på sina telefoner eller ta selfies medans de är där. 

Vad har du lyssnat på medan du gjort EP:n? 
– Jag har lyssnat på Farley “Jackmaster” Funk, Ralphi Rosario, Cómeme Records, DJ Haus.

Kommer vi kunna få ta del av mer musik från dig inom den snara framtiden? 
– Definitivt, detta är bara början! 

Nyfiken på att höra hur det låter när en klubbarrangör gör musik? Lyssna på Frankies EP här.