Annons ↓ Annons ↑

Göteborgs Stadsteater i stort europeiskt kortfilmssamarbete

22 teaterhus från 18 europeiska länder har under våren producerat varsin kortfilm på temat teaterns renässans. En reflektion av den tid vi lever i just nu. Göteborgs Stadsteater bidrar med filmen Make Theatre Great Again.

Teatrarna ingår i nätverket the European Theatre Convention, ETC, och fick i uppgift att producera varsin kortfilm på fem minuter på temat teaterns renässans. En reflektion över livet under pandemin och den lust och potential som nu finns att återskapa teatern. Kortfilmerna kommer visas den 9 maj på Europadagen, därefter kan man se filmerna varje vardag med start 10 maj.

Göteborgs bidrag Make Theatre Great Again visas den 4 juni och i produktionsteamet hittar vi Pontus Stenshäll, Sisela Lindblom, Fredrik Evers och Peter Buchschatz. Skådespelare är Jesper Söderblom. 

– Det känns väldigt bra att få vara en del av ett sådant här spännande och ambitiöst projekt, det är en viktig och stark manifestation för teatern och livet. I vår film ville vi försöka fånga det motsägelsefulla, komplexa och svåra genom det enkla, därför liknar vårt bidrag snarare en konstfilm än en regelrätt spelfilm, säger Göteborgs Stadsteaters konstnärliga ledare Pontus Stenshäll.