Annons ↓ Annons ↑

Göteborgs bästa vinbarer

Är du likt ruset och vinets gud Bacchus en frälst vinälskare? Då är vår guide till Göteborgs bästa vinbarer garanterat något som kommer att falla dig i smaken. 

Bar Centro, Kyrkogatan 31
Hos lilla Bar Centro gäller det att vara kvick i sina beställningar för att personalen inte ska mumla något om att du hör till den hopplösa mobilgenerationen. Eller så ser du till att vara lika redo som en scout ute på tur när din beställning kommer. När du väl klarat av din beställning är det dock en riktigt njutbar upplevelse. 

Bar La Lune, Vasa Kyrkogata 1
Bar La Lune blev snabbt en favorit för vinentusiaster efter öppningen 2018 och det lilla krypinnets sittplatser är nästintill alltid upptagna. Så ett hett tips till dig som vill avnjuta någon av vinbarens goda och väl utvalda viner är att vara där i god tid.

Barsac, Viktoriagatan 8 
På Barsac finner du en imponerande samling vin både på glas och flaska. Är du i Vasa är detta en kvarterskrog där du enkelt kan slinka in på något smarrigt, ägarna är inte heller rädda för lite hederligt tjöt.

Björns Bar, Viktoriagatan 12 
I Björns Bars källare blir du inte besviken. Här kan du avnjuta goda viner från en gedigen vinmeny tillsammans med en massa delikatesser i en mysig miljö. Smårätterna eller ost- och charkbrickan är att rekommendera, de smakar nämligen utsökt. 

Faye Emmy, Parkgatan 21
Faye Emmy är en klassisk vinbar med smakfull inredning. Lite som att kliva in i en kär väns skitsnygga vardagsrum. Kika förbi på ett glas vin eller två eller satsa på en hel brakmiddag i den turkosblåa lokalen. Personalstyrkan med Linda Stolt i spetsen är dessutom jätteduktiga på viner, du lär garanterat upptäcka minst en ny favorit under kvällen.

Folk, Olof Palmes Plats 
Folk är en av de starkast lysande stjärnorna kring Järntorget, framförallt när det kommer till naturviner. Här kan du enkelt tillbringa en helkväll. Börja aftonen med teater, quiz, bingo eller en konsert för att sedan äta något från deras meny till att slutligen avsluta kvällen med ett eller två välsmakande glas vin till tonerna av en dj eller två. 

Gården, Vasagatan 40
Hos Gården beläget i en källare ett stenkast från Vasaplatsen bultar hjärtat för naturviner. Perfekt ställe att mellanlanda på om du planerar en kväll som sträcker sig mellan Avenyn och Järntorget. 

Juan Font, Teatergatan 36
Teatergatan har blomstrat på senare år och Juan Font är inget undantag. Hos den lilla spanska vinbaren kan du dricka allt ifrån kraftfulla röda viner från Rioja och vita Albarinos från granitklippor i Galicien.

Le Comptoir, Kungsportsavenyn 21
Är du frankofil eller bara sugen på en god ost ihop med ett glas rött? Hos Le Comptoir står allt som är gott i fokus och de franska delikatesserna avlöser varandra under besöket. 

Olssons Vin, Tredje Långgatan 9
Om du vill dricka något annat än bärs kring Långgatorna är Olssons Vin ett perfekt val. Här är det inte något problem med att sitta utomhus även om det regnar då orangeriets tak skyddar mot det mesta. Ett litet tips är dessutom att komma dit under tisdagar, då kan du kombinera ett glas rött med en ost- och charkbricka samtidigt som du quizzar.

Wine Mechanics, Lilla Waterloogatan 15
Sugen på att dricka vin hos ett vineri? Gå till Wine Mechanics där du kan spana in hela produktionskedjan där vindruvor som fraktats direkt från tyska och franska vindistrikt landar i Gamlestaden för att krossas, pressas och jäsas. Deras meny går inte av för hackor heller.