Annons ↓ Annons ↑

Göteborgs bästa ute­serveringar

Vårsol är lika med uteservering, det vet alla, men vilken ska du välja? Djungeltrumman tipsar om någon gammal, någon ny, någon lånad och någon himmelsblå!

Trattoria Maglia
I somras öppnade Majornas Maglia en systerkrog i Gamlestan, komplett med väl tilltagen uteplats. På fredagar är det aperitivo, det vill säga “köp dryck så bjuder vi på italienska smårätter” – sååå bra grej. Cin cin!
Holländareplatsen 4

Alkemisten Kaffebar & Kafé
Säga vad man vill om “nya Kvillebäcken” men det här stället är väl värt ett besök! Förutom gyllene specialkaffe levererar de rawfoodbollar, surdegsmackor och helgbruncher av ädlaste sort.
Gustaf Dalénsgatan 14

Ångbåtscaféet Eduard Melin
Båtfika är ju mysigt, så varför inte slå dig ner med räkmacka och pilsner för att spana Stena Line-färjor? Allt det fina med att vara på sjön, men noll risk för sjösjuka!
Klippans ångbåtsbrygga

Bar Himmel
Vi har hört att rosévinskonsumtionen tiodubblas när Bar Himmel slår upp sina parasoller i juni varje år. Om det stämmer vet ingen (utom Poseidon), men de har garanterat stans soligaste trapphäng!
Götaplatsen

Boulebar Rosenlund
Den här gröna oasen bjuder förvisso på utomhusfeeling året runt, men i vår går Boulebar ett steg längre och skapar fransk utepark med extra allt bredvid Vallgraven. Bonne soirée GBG!
Rosenlundsgatan 8

Bocado
Första lyckotjutet kom när vi smakade på Bocados pintxos, och det andra när vi såg att de byggde uteservering. Mer Spanien än såhär blir det inte i Göteborg.
Kaserntorget 11A

Kråkans krog
Tycker du att Mölndal känns trist måste du ha missat Kvarnbyn. Här forsar vattnet fram mellan gamla charmiga textilfabriker och gulliga trähus, och Kråkans terrass är väl värd en utflykt.
Götaforsliden 1, Mölndal

Levantine
Trädgårdslös? Ingen fara! Levantine fixar garden party vid Vasaparken, komplett med boulebanor, kulörta lyktor och utomhusbar. Lite kontinentalt, så.
Molinsgatan/Aschebergsgatan

Röda Sten
Mer Göteborg än såhär blir det inte – njut av havsdoft, båtar och en industriell skyline på pannhusets soliga trädäck. Bonus: välfylld vego-meny!
Hpl Vagnhallen Majorna

Guldhedstornet
I Guldhedstornets café finns både kulglass, kikare och wi-fi. Så vad väntar du på? Slå dig ner i solen och låt utsikten göra succé på insta.
Dr. Sven Johanssons backe 10

Forssén & Öberg
Kanske går gränsen mellan stor och liten småstad just vid champagnebar? Hur som helst är stämningen bubblande trevlig på Forssén & Öbergs innergård, och allt som oftast kommer en dj på besök.
Kyrkogatan 13

Oceanen
I takt med Långgatornas gentrifiering har allt fler börjat vallfärda västerut, och Oceanen har träffat mitt i prick med sitt lummiga gårdshäng. Bejaka din inre lokalpatriot och beställ en Stigbergets IPA!
Stigbergstorget

Bubblare: Köp med dig en bulle, och någon dryck, ta dig till Keillers Park och njut av denna nästan bortglömda pärla.

DT28 1-48_4