Annons ↓ Annons ↑

Göteborgs bästa sportbarer

Är du en sucker för sport, fotboll, hockey, handboll, amerikansk fotboll? Är du en sucker för öl, Pripps, Norrlands, Melleruds, Pilsner Urquell? Är du även en sucker för halvdana burgare, nachotallrikar, friterade kycklingvingar och pommes frites? Ja men då har du kommit helt rätt, Djungeltrumman har som vanligt gjort sitt jobb och denna gång sonderat terrängen i jakt på de bästa sportbarerna i Göteborg.

Frankes, Alströmergatan 3

Frankes är absolut en av de bättre sportbarerna i Göteborg. Kall öl, sport på tv, trevlig personal, god mat och många härliga stammisar. PRECIS det du vill ha i en sportbar. Lägg till att de även har humana priser och de gör att det är svårt att argumentera emot att Frankes är ett av de bättre ställena i staden.
Hållplats: Svingeln
Spårvagn: 1, 3, 6, 7, 8, 11
Buss: 17, 58, 143, 173, 501, 502, 503, 510, 513, Svart, X1, X3

Paddingtons, St Pauligatan 1

Stolta Paddingtons! Glenn Hyséns egen favorit och det säger väl det mesta kan jag tycka. Här flörtas det med brittiska stil på stämning och inredning. Precis vad man vill ha när man intar en sportbar och ska kolla engelsk fotboll. ”A piece of England in the heart of one of Sweden´s biggest cities”. Bara ta dig hit, det blir bra.
Hållplats: Nobelplatsen
Buss: 60, 62

Foxes Bar Food Sport, Gibraltargatan 8

På Foxes är man alltid välkommen. In i värmen, beställ en bira i baren och slå dig ner. Sport och quiz är melodin på Foxes. In och kolla deras hemsida för att se när det är quiz och för att se vilka matcher som visas i veckan. Om vädret tillåter kan du passa på att ta en liten öl i solen på den trevliga uteserveringen, 5+ ställe helt enkelt!
Hållplats: Ålandsgatan
Buss: 19

Restaurang Olivedal, Ranängsgatan 8

Restaurang Olivedal är det givna stället för alla blåvita supportrar i staden. Olivedals tänk skiljer sig lite från det ”vanliga” sporthaket. En stilren och mysig restaurang med ett kök som levererar högkvalitativ mat. Men kan också erbjuda en hejdundrande sportupplevelse. Vad sägs om specialbyggda soffbås där du själv bestämmer vad du vill titta på? Mycket bra koncept man jobbat fram på Olivedal.
Hållplats: Svingeln
Spårvagn: 1, 3, 6, 7, 8, 11
Buss: 17, 58, 143, 173, 501, 502, 503, 510, 513, Svart, X1, X3

Glenn Sportbar, Skånegatan 1

Nu kör vi tre klassiker på rad här och vi börjar med Glenn Sportbar. Finns det något mer givet att en sportbarskedja i Göteborg heter Glenn? Jag tror inte det. Givet, men jag vill heller inte leva i en värld där de inte finns en sportbar i Göteborg som heter Glenn. Alla heter Glenn i Göteborg ju. På tre olika ställen runt om i staden hittar vi Glenn Sportbar och alla är lika trevliga. Öl, sport på massvis med skärmar och härliga varianter på klassisk pubmat.
Hållplats: Ullevi Södra
Spårvagn: 2, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 13

John Scott´s, Linnégatan 38

John Scott´s kör på brittisk stil och det ser man tydligt på den mörka murriga inredningen. Detta har absolut blivit ett tryggt ställe att komma till för den som vill se på sport. Man vet vad man får och det innebär också allt man behöver. Öl, skön sittplats, klassisk pubmat och flera tv-skärmar med stora valmöjligheter för vilken match du vill se.
Hållplats: Prinsgatan
Spårvagn: 1, 2, 3, 6, 9, 11
Buss: 60, 190

O´Learys, Norra Allégatan 2

Sist ut bland de såkallade ”sportbarsjättarna” är O´Learys. Alla känner till det och alla sportfånar har varit där, man liksom bara hamnar där någon gång i livet. Går inte att undvika. Här jobbar vi amerikanskt och Boston-stil. Restaurangerna är inredda med mycket amerikansk vibe som sagt där baseboll är temat. Här har du återigen allt du behöver i form av öl, pubkäk och sport i mängder!
Hållplats: Järntorget
Spårvagn: 1, 3, 5, 6, 9, 10, 11
Buss: 50, 60, 90, 91, 114, 190, 290, Röd X

Nordic Sportsbar, Mölndalsvägen 95

Rör du dig ner mot Mölndal och Mölndalsvägen hittar du otroliga Nordic Sportsbar. Här finns allt och lite till! Bowling, shuffleboard, en gamezone, playstation och vr, sällskapsspel och det viktigaste av allt – skärmar att kolla sport på. Hit kan du ta med vem som helst och hen kommer inte bli besviken eller ha en tråkig stund. Mat och dryck finns också givetvis, klassiskt sportbarskäk även här!
Hållplats: Lana
Spårvagn: 2, 4
Buss: 86, 758

Kick Off, Andra Långgatan 4b

Gillar du att hänga på Göteborgs bargata numero uno är Kick Off något för dig. Den relativt nya sportbaren på andra lång leverarar allt som behövs för en kväll med fotboll. Plus i kanten för deras utbud av ligor och matcher att visa! Ni börjar kunna vad sportbarerna erbjuder nu vid det här laget och Kick Off utgör inget undantag vad gäller meny och dryck. Kall öl, burgare och nachotallrikar är ett axplock från vad som finns på menyn.
Hållplats: Järntorget
Spårvagn: 1, 3, 5, 6, 9, 10, 11
Buss: 50, 60, 90, 91, 114, 190, 290, Röd X

Spoton Hostel & Sportbar, Mölndalsvägen 3

Ett stenkast från Liseberg hittar vi denna härliga kombon, sportbar och vandrarhem! I sportbaren visar de alla stora sportevenemang och framför allt fotbollsmatcher på storbildsprojektor och tv skärmar runt om i baren. Hur gött? Mat finns och öl finns, du kan ej begära mer av Spoton.
Hållplats: Liseberg Södra
Spårvagn: 2, 4