Göteborgs bästa sommarbarer

Följ med när Djungeltrumman guidar dig till Göteborgs bästa sommarbarer runtom i stan.

Stora Teatern, Kungsparken 1

Trivs du som bäst när du sitter mitt i smeten? Då är Stora Teaterns uteservering något som lär falla dig i smaken. Mitt i innerstan hittar du Storans uteservering som snabbt lär få dig på festhumör. Här är musiken ösig och såväl after work-gäng som studerande sammanstrålar på uteserveringen för att sätta guldkant på vardagen.
Hållplats: Kungsportsplatsen

Bee Bar, Stora Saluhallen Kungstorget 13-15

Här blir uteserveringen knökad så fort solens strålar möter kullerstenarna utanför. Perfekt för en vinlunch, afterwork eller när du bara vill dricka och titta på folk. Det är alltid mycket folk i rörelse och på kvällarna kan du snöra på dig dansskorna för då blir det disco där inne.
Hållplats: Kungsportsplatsen

Paradiset Saltholmen, Saltholmsgatan 60

Om du vill uppleva skärgårdsidyll när den är som bäst gör du rätt i att styra din kos mot Paradiset Saltholmen. Här finns nämligen en stor uteservering och för dig som blir sugen på en än mer maritim upplevelse så ligger havet bara någon minut bort. Här kan du dricka såväl naturviner som hederlig bärs, och slår hungern till så finns det såväl pizza som ostbrickor och annat smått och gott.
Hållplats: Saltholmen

Kronans Terrass, Leijonsparres Väg 15

Skansberget är riktigt poppis under sommarmånaderna och med nytillskottet Kronans Terass lär populariteten bara öka. När du väl bestigit berget finner du en helt himmelsk panoramavy över Göteborg, riktigt goda solchanser och mat som dryck som hjälper dig att återhämta dig efter bergsbestigningen.
Hållplats: Pilgatan

Oceanen, Stigbergstorget 8

Oceanens uteservering är både mysig och rymlig, här finns det en massa olika typer av platser att välja och vraka bland. Är du en soldyrkare kan du sitta och lapa solnedgångsstrålar på deras trätrapp som löper längsmed kortsidan och trivs du bäst i skuggan så kan du sitta på innegården bland lummig grönska. Här är det helt enkelt lätt att bli sittandes en hel afton.
Hållplats: Stigbergstorget

Moreno Pizza, Stigbergstorget 10

Gigantisk lokal med plats för alla och deras mammor men nu under sommaren är det på taket du vill sitta. Mycket bättre blir det faktiskt inte; sol så gott som dagen lång, öl, pizza och milkshakes.
Hållplats: Stigbergstorget

Stigbergets Shangri-La, Lilla Varvsgatan 1

Solen ligger på länge, ölen god och stämningen hög. Uteserveringen är inte superstor men kom i tid och haffa en riktigt go’ plats för afterworkbiran. Skulle det vara knökat när du kommer är insidan rätt somrig den också. Med sitt goda ljusinsläpp och höga tak känns sommaren även på insidan.
Hållplats: Stigbergstorget

Levantine, Aschebergsgatan 22

Den franska bistron Levantine lever verkligen upp på sommaren när deras uteservering öppnar upp. Här kan du slå dig ned i en lummig park med snirkliga vita caféstolar som kommer få dig att glömma bort att du faktiskt befinner dig i Vasastan. Extra mysigt blir det när det börjar skymma ute och alla lampor i parken tänds, som en liten trädgårdsfest där alla är inbjudna.
Hållplats: Vasaplatsen

Champagnebaren, Kyrkogatan 13

Om du gillar livets goda känner du säkert redan till Champagnebaren. Här kan du dricka champagne från ett femtiotal champagnehus och på menyn hittar du både fisk och ostron men även annat smarrigt. En stor bonus med Champagnebaren är att du enkelt och smidigt kan byta stämning och miljö genom att besöka systerställena Unity Jazz eller Bar Bruno för en drink eller två.
Hållplats: Domkyrkan

Röda Sten, Röda Sten 1

På Röda Stens restaurang kan du sitta och marinera dig i solen hela dagen lång. Här finns det gott om plats och besökarna bjuds på en fin utsikt över hamninloppet. Vill du även passa på att vara lite kulturell så är det bara att kila förbi Röda Stens konsthall som ligger i samma byggnad.
Hållplats: Vagnhallen Majorna och Klippans Färjeläge

Skanshof, Lilla Bergsgatan 1

Deras uteservering som ligger i Skanshofparken har inspirerats av Millesgården i Stockholm och kända italienska parker. Här hittar en fin utsikt, en svalkande pool och rejält med grönska.
Hållplats: Pilgatan

Zamenhof, Esperantoplatsen 5

Hos Zamenhof kan man räkna med ett bra solläge, uteserveringen är stor och bubblar av go stämning. Här kan du dricka allt från kaffe till drinkar, öl och vin och om du får solsting kan du alltid slinka in till deras spelhörna där gamla arkadspel står uppradade.
Hållplats: Stenpiren

Alba och Röda Rummet, Järntorgsgatan 2

I sommar återuppstår Röda Rummet fast i helt ny tappning. Här ska man numer beställa smördegsbakverk och dricka drinkar. I grannlokalen huserar brasseriet Alba och tillsammans lovar de en uteservering med plats för 80 pers. Där kan vi alltså hoppas få njuta av solen rätt sent och skåla in sommarnätterna med utsikt över kranarna.
Hållplats: Järntorget eller Stenpiren

Campus Park & Bar, Skeppet Ärans Väg 11

Campus Park & Bar bjuder inte bara in till ljuva havsbrisar och utsikt över hamninloppet, till och med resan hit kan vara en upplevelse. Om du befinner dig vid Stenpiren kan du nämligen ta båten hela vägen fram. Blir det mysigare än så? Troligtvis inte! På menyn hittar du såväl spännande somriga drinkar som vin och klassiska ölsorter.
Hållplats: Vagnhallen Majorna och Klippans Färjeläge

Nefertiti, Hvitfeldtplatsen 6

Gamla goa Nefertiti kör på med samma härliga häng som vanligt. Kom dit för spelning, dans eller bara härligt häng i goda vänners lag på deras lekfulla uteservering.
Hållplats: Grönsakstorget

Hagabions café och Bar Kino, Linnégatan 21

Om du är på jakt efter god vegetarisk mat och vill vistas i ett område där kulturen bubblar är Bar Kino ett ställe för dig. På grusplanen utanför huset finner du en stor uteservering och är du lite frusen av dig så finns det både värmelampor och mysiga sittplatser inne vid restaurangen.
Hållplats: Prinsgatan