Annons ↓ Annons ↑

Göteborgs bästa sommarbarer

Följ med när Djungeltrumman guidar dig till Göteborgs bästa sommarbarer runtom i stan. 

Stora Teatern, Kungsparken 1

Trivs du som bäst när du sitter mitt i smeten? Då är Stora Teaterns uteservering något som lär falla dig i smaken. Mitt i innerstan hittar du Storans uteservering som snabbt lär få dig på festhumör. Här är musiken ösig och såväl after work-gäng som studerande sammanstrålar på uteserveringen för att sätta guldkant på vardagen. 
Hållplats: Kungsportsplatsen
Spårvagn: 3, 4, 5, 7
Buss: 18, 50

Paradiset Saltholmen, Saltholmsgatan 60

Om du vill uppleva skärgårdsidyll när den är som bäst gör du rätt i att styra din kos mot Paradiset Saltholmen. Här finns nämligen en stor uteservering och för dig som blir sugen på en än mer maritim upplevelse så ligger havet bara någon minut bort. Här kan du dricka såväl naturviner som hederlig bärs, och slår hungern till så finns det såväl pizza som ostbrickor och annat smått och gott. 
Hållplats: Saltholmen
Spårvagn: 9, 11

Kronans Terass, Leijonsparres Väg 15

Skansberget är riktigt poppis under sommarmånaderna och med nytillskottet Kronans Terass lär populariteten bara öka. När du väl bestigit berget finner du en helt himmelsk panoramavy över Göteborg, riktigt goda solchanser och mat som dryck som hjälper dig att återhämta dig efter bergsbestigningen. 
Hållplats: Pilgatan
Buss: X3, 5E, 25

Oceanen, Stigbergstorget 8

Oceanens uteservering är både mysig och rymlig, här finns det en massa olika typer av platser att välja och vraka bland. Är du en soldyrkare kan du sitta och lapa solnedgångsstrålar på deras trätrapp som löper längsmed kortsidan och trivs du bäst i skuggan så kan du sitta på innegården bland lummig grönska. Här är det helt enkelt lätt att bli sittandes en hel afton. 
Hållplats: Stigbergstorget
Spårvagn: 1, 3, 9, 11

Levantine, Aschebergsgatan 22

Den franska bistron Levantine lever verkligen upp på sommaren när deras uteservering öppnar upp. Här kan du slå dig ned i en lummig park med snirkliga vita caféstolar som kommer få dig att glömma bort att du faktiskt befinner dig i Vasastan. Extra mysigt blir det när det börjar skymma ute och alla lampor i parken tänds, som en liten trädgårdsfest där alla är inbjudna. 
Hållplats: Vasaplatsen
Spårvagn: 2, 3, 7
Buss: 16, 5E, 19, 753

Puta Madre, Magasinsgatan 3

I början av Magasinsgatan hittar du Puta Madre som bjuder in till en härlig sommarstämning. Här kan du äta god mexikansk mat och dricka tequila och då menar vi inte äcklig shotracetequila utan de lite finare varianterna som faktiskt är riktigt goda. Om du inte är ett stort fan av tequila passar vi istället på att tipsa om deras kannor med sangria som lär få dig på bra humör på nolltid. 
Hållplats: Domkyrkan
Spårvagn: 2, 11
Buss: 5E, 16, 19, 25 

Champagnebaren, Kyrkogatan 13

Om du gillar livets goda känner du säkert redan till Champagnebaren. Här kan du dricka champagne från ett femtiotal champagnehus och på menyn hittar du både fisk och ostron men även annat smarrigt. En stor bonus med Champagnebaren är att du enkelt och smidigt kan byta stämning och miljö genom att besöka systerställena Unity Jazz eller Bar Bruno för en drink eller två. 
Hållplats: Domkyrkan
Spårvagn: 2, 11
Buss: 5E, 16, 19, 25

Röda Sten, Röda Sten 1

På Röda Stens restaurang kan du sitta och marinera dig i solen hela dagen lång. Här finns det gott om plats och besökarna bjuds på en fin utsikt över hamninloppet. Vill du även passa på att vara lite kulturell så är det bara att kila förbi Röda Stens konsthall som ligger i samma byggnad. 
Hållplats: Vagnhallen Majorna och Klippans Färjeläge
Spårvagn: 3, 9
Buss: 285

Skanshof, Lilla Bergsgatan 1 

Skanshof är en av Göteborgsfamiljens senaste satsningar med en meny som bjuder in till fisk och skaldjursfrosseri. Deras uteservering som ligger i Skanshofparken har inspirerats av Millesgården i Stockholm och kända italienska parker. Här hittar en fin utsikt, en svalkande pool och rejält med grönska.
Hållplats: Pilgatan
Buss: X3, 5E, 25

Zamenhof, Esperantoplatsen 5 

Hos Zamenhof kan man räkna med ett bra solläge, uteserveringen är stor och bubblar av go stämning. Här kan du dricka allt ifrån kaffe till drinkar, öl och vin och om du får solsting kan du alltid slinka in till deras spelhörna där gamla arkadspel står uppradade. 
Hållplats: Stenpiren
Spårvagn: 1, 9
Buss: X2, 6E, 50, 60, Röd
Båt: 285, 286

Campus Park & Bar, Skeppet Ärans Väg 11

Nytillskottet Campus Park & Bar bjuder inte bara in till ljuva havsbrisar och utsikt över hamninloppet, till och med resan hit kan vara en upplevelse. Om du befinner dig vid Stenpiren kan du nämligen ta båten hela vägen fram. Blir det mysigare än så? Troligtvis inte! På menyn hittar du såväl spännande somriga drinkar som vin och klassiska ölsorter. 
Hållplats: Vagnhallen Majorna och Klippans Färjeläge
Spårvagn: 3, 9
Buss: 285

Nefertiti, Hvitfeldtplatsen 6 

Gamla goa Nefertiti har nya ägare och i år slår de på stort när det kommer till uteserveringen som är större än deras tidigare upplagor. I år har uteserveringen möjlighet att ta upp till hela 400 personer och med lite tur lyckas du kanske pricka in ditt besök samtidigt som väl utvald dj eller två sätter stämningen för kvällen.
Hållplats: Grönsakstorget
Spårvagn: 2, 11
Buss: 5E, 16, 19, 25, Röd

Hagabions café och Bar Kino, Linnégatan 21

Om du är på jakt efter god vegetarisk mat och vill vistas i ett område där kulturen bubblar är Bar Kino ett ställe för dig. På grusplanen utanför huset finner du en stor uteservering och är du lite frusen av dig så finns det både värmelampor och mysiga sittplatser inne vid restaurangen.
Hållplats: Prinsgatan 
Buss: 6E, 60