Annons ↓ Annons ↑

Göteborgs bästa inredningsaffärer

Sugen på att förnya ditt hem? Följ med när Djungeltrumman visar vägen till Göteborgs bästa inredningsaffärer. 

Smyrna Second Hand, Ringögatan 3

Hos Smyrna Second Hand finns det inredning för hemmets alla små hörn. Soffor, bord och stolar samt serviser, tekannor och annat fint. Här kan du även lämna in saker du själv inte har användning för längre. Se bara till att hålla koll på tiden när du känner dig shoppingsugen då affären bara har öppet måndagar 14-18 och lördagar 10-14.
Hållplats: Frihamnen, Smidesgatan
Spårvagn: 5, 6, 10
Buss: 47

Artilleriet, Magasinsgatan 19

Artilleriet jobbar med både välkända och okända varumärken och erbjuder en handplockad blandning av vintage och ny design. Här finns bland annat möbler, mattor, belysning och mindre detaljer som tavlor och krukor att dekorera med. På The Kitchen som ligger precis intill säljer Artilleriet även hantverk tillverkade för köket.
Hållplats: Grönsakstorget
Spårvagn: 2, 6, 11
Buss: 16, 19, 25

Tibergs Möbler, Bangatan 19

Här har vi 3000 kvadratmeter inredningsaffär att utforska. Tibergs Möbler har legat på samma adress i Majorna sedan starten 1923. Här finns möbler och inredning för hallen, köket, vardagsrummet och sovrummet. För väggar, golv och tak. Inomhus och utomhus. För typ allt alltså, skönt!
Hållplats: Stigbergstorget, Djurgårdsskolan
Spårvagn: 3, 9, 11
Buss: 190

Patinaverket, Bangatan 24

Patinaverket sätter en personlig touch på retro. Här säljs vintage- och designmöbler, lampor, konst, porslin och annat smått och gott. Affären gör även om och reparerar möbler och prylar på sitt egna sätt. Ett litet ställe med ett noga utvalt utbud.
Hållplats: Stigbergstorget, Djurgårdsskolan
Spårvagn: 3, 9, 11
Buss: 190

Tell Me More, Haga Nygata 29

Market 29 som låg på ett hörn längs Haga Nygata sadlade för ett tag sedan om och går nu under namnet Tell Me More. Här finns heminredning från flera olika handplockade märken. Belysning, kuddar, skålar och tvålar är några av grejerna du kan hitta här. För dig som gillar lite mer dämpade färgskalor.
Hållplats: Hagakyrkan, Pilgatan
Spårvagn: 3, 6, 11
Buss: 25, X3

Norrgavel, Magasinsgatan 22

Här har vi något för den som bryr sig om hållbarhet och trivs bland naturfärger. Norrgavels designmöbler och inredningsdetaljer är gjorda av miljövänliga naturmaterial och är skapta för att hålla i generationer. Möblerna tillverkas efter beställning vilket gör att du själv kan välja exempelvis träslag, textil och färg. För den som har möjlighet och lust att lägga en slant.
Hållplats: Grönsakstorget
Spårvagn: 2, 6, 11
Buss: 16, 19, 25

Svenssons i Lammhult, Järntorget 2

I Svenssons i Lammhults affär på tre plan hittar du allt från designklassiker till designnyheter från över 200 varumärken. Möbler och inredning för både insidan och utsidan av hemmet. Möblerna är gjorda för att hålla över tid, för att minska på slit och släng. Bra va?
Hållplats: Järntorget
Spårvagn: 1, 3, 6, 9, 11
Buss: 60, X2

Tinna, Kungsgatan 56

Tinna är Västsveriges enda återförsäljare av Svenskt Tenn. Här hittar du prylar i det gamla goda elefantmönstret, men det tar inte slut där. Bröllopsgåvor, dopgåvor, dukningar, böcker, lampor, vaser, väskor och andra dekorationer. Både nyheter och klassiker. Det är bara att välja och vraka. 
Hållplats: Kungsportsplatsen
Spårvagn: 3, 4, 5, 7, 10
Buss: 18, 50, 52

Antikhallarna,Västra Hamngatan 6

För den som är intresserad av antikviteter och hantverk är Antikhallarna en riktig guldgruva. Här huserar elva butiker som bland annat säljer pärlsmycken, klockor och keramik. Här finns även en inredningsagentur som vänder sig till butiker och stylister. Efter att du strosat färdigt kan du avsluta besöket med något gott från caféet Latteria.
Hållplats: Domkyrkan
Spårvagn: 2, 6, 11
Buss: 16, 19, 25

Engelska Tapetmagasinet, Västra Hamngatan 18

På Engelska Tapetmagasinet, som funnits sedan 1899, kryllar det av tapeter i olika färger och stilar. Här finns även tyger, gardiner, kuddar, handdukar och andra inredningsdetaljer att kika på. 
Hållplats: Domkyrkan
Spårvagn: 2, 6, 11
Buss: 16, 19, 25

Holmens Marknad, Ryttmästaregatan 3

Om du brinner för hållbar inredning är Holmens Marknad rena rama guldgruvan. Här hittar du en stor lokal som är fullproppad med vintage, kläder, möbler, böcker, vinyler och belysning. Affären fylls på med nya saker varje dag, så ett tips är att svänga förbi ofta för att ha bästa möjliga chans till att finna de riktiga guldklimparna!
Hållplats: SKF, Bellevue
Spårvagn: 6, 7, 11
Buss: 58, 157, 510