Annons ↓ Annons ↑

Göteborgs bästa glasscaféer 2021

Solen skiner och det är dags för glass i stora lass. Men var hittar en egentligen Göteborgs smarrigaste smaker? Var finns Göteborgs bästa glasscaféer?

Gelaterian, Grönsakstorget 1

Precis i hörnet vid Grönsakstoget ligger Gelaterian där glass tas på allra största allvar. Här hittar du italiensk gelato som görs på ekologiska mejerivaror. Utbudet är stort, här kan du hitta allt ifrån sorbet till lakrits, dulce de leche, pistage och många fler. En stor bonus är även deras uteservering som ligger bra till när solen kikar fram. 
Hållplats: Grönsakstorget
Spårvagn: 2, 6, 11
Buss: 16, 19, 25

Lejonet & Björnen, Danska vägen 74 med fler

Lejonet & Björnen är en riktig göteborgsklassiker. Vid toppen av Danska vägen ligger deras glasscafé där såväl gammal som ung gärna flockas så fort sommaren har kickat igång. En bonus med Lejonet & Björnen är även att de säljer glasstårtor och glass på burk som man kan köpa med sig hem och äta när man vill. 
Hållplats: Redbergsplatsen
Spårvagn: 1, 3, 6, 8
Buss: 17, 60, 62, 157

Next Level Gelato & Juice Bar, Linnégatan 40

Hos Next Level Gelato & Juice Bar som ligger mitt på Linnégatan hittar du ett stort utbud av italiensk gelato. Den lilla lokalen på hörnet ligger även perfekt för dig som är sugen på att ta en promenad i Slottskogen. 
Hållplats: Prinsgatan
Spårvagn: 1, 6
Buss: 60

Triumf Glasscafé, Allmänna vägen 4

Triumf Glasscafé ligger i mysiga Majorna, här kan du strosa längsmed kullerstensgator och om glassuget kickar in hittar du Triumf Glasscafé ett stenkast bort från Stigbergstorget. Här finns garanterat något för alla smaker och personalen är inte snåla med glasskopan. 
Hållplats: Stigbergstorget
Spårvagn: 3, 9, 11

Råda Gelato, Landsvägsgatan 38

Råda Gelato klev snabbt in som en solklar favorit i de glassälskande göteborgarnas hjärtan. Här hittar du lokalt producerad hantverksglass gjord på äkta råvaror och naturliga smaker. De arbetar säsongsbetonat och låter inspirationen komma från vad som finns tillgängligt men bjuder även in till såväl traditionella som nytänkande smakkombinationer. Bland annat är deras glass med smak brynt smör en riktig delikatess.  
Hållplats: Prinsgatan
Spårvagn: 1, 6
Buss: 60

Gelateria Positano, Kungsportsavenyn 22 med fler

Hos Gelateria Positano kan du ta en svalkande shoppingpaus mitt på Göteborgs paradgata Avenyn. Här hittar du egentillverkad gelato men även juice, kaffe och belgiska våfflor. Om du är lite extra intresserad av att lära dig mer om glass kan du även passa på att spana in deras utbildningar och kurser i glasstillverkning. 
Hållplats: Valand
Spårvagn: 3, 4, 5, 7, 10
Buss: 18, 753

Johannebergs glass, Gibraltargatan 60 

På Gibraltargatan lagar Johannebergs Glass sin alldeles egna glass och sorbe i den lilla glassfabriken. Här finns inga artificiella tillsatser, istället jobbar de med lokala råvaror och frukter, bär och nötter som ger fina smakupplevelser. Vad sägs om gräddvanilj, mintchoklad, rom och russin eller en kula med lyxchoklad? 
Hållplats: Engdahlsgatan
Buss: 19 

Pozzetti Gelateria, Kungsgatan 37 

Kanske kan du känna den ljuvliga doften från Pozzetti Gelatteria redan på avstånd? Här hittar du nämligen inte bara gelato utan även bubbelvåfflor, kaffe och annat gott. Välj och vraka bland smakerna och slå dig sedan ned på en parkbänk i den lummiga grönskan vid Domkyrkan. 
Hållplats: Domkyrkan
Spårvagn: 2, 6, 11
Buss: 16, 19, 25