Annons ↓ Annons ↑

Göteborgs bästa badplatser

Sugen på ett svalkande dopp? Låt dig inspireras av vår guide över badställen där vi har kartlagt allt ifrån lyxbadhus med vita frottérockar till soliga sandstränder och salta bad från klippor. 

Bergsjön
I Bergsjön finns fantastiskt vacker natur och dessutom en och annan lysande badplats. Ta ditt pick och pack och upptäck Bergsjöns naturområden. 

Saltholmen
Saltholmen – en äkta klassiker, lika självklart som att vaniljglass med jordgubbar är gott. Det är alltid värt att sitta på en fullknökad spårvagn med helt stängda fönster i gassande värme och känna svetten rinna ned för ryggen.

Härlanda Tjärn
Härlanda Tjärn är en populär sjö bland såväl Björkekärr- och Kålltorplocals som citybor. Undvik pisseviken och traska istället lite längre bort till de mindre ställena så kommer du finna din alldeles egna plats i den lokala men ack så grönskande oasen.  

Ängholmen
Hoppa av en spårvagnshållplats innan Saltholmen för att komma till denna lite mer gömda havspärla och promenera förbi gungor och tennisbanor tills du kommer ut till Ängholmens klippor. 

Frihamnen
Här hittar du såväl bastu som pool och kurrar det i magen finns alltid Cafe Fluß. Ett mer urbant dopp än såhär går nog inte att ta. 

Hagabadet
Är du en sådan som varken gillar att bada i salt- eller sötvatten? Tur då att Hagabadet finns. Här kan du bada med stil i en art nouveau-miljö och svassa omkring i morgonrock hela dagen lång för att sedan smörja in dig med dyr och väldoftande body lotion. 

Brännö Ramsdal
Ett stenkast ifrån Brännö Brygga och färjeläget Husvik finns en badplats som bjuder på såväl klippor och hopptorn som en liten sandstrandsremsa och en brygga. Skärgårdsidyll när den är som bäst helt enkelt. 

Stora Amundön
Om du är en sådan person som gillar naturupplevelser och hajk så är Stora Amundön garanterat något som kommer att falla dig i smaken. Här finner du klipor, stränder, snorklingsled, strandängar, hästar och ekskogar. 

Delsjön
Bland den lummiga grönskan och en rejäl uppförsbacke som får även den största badkrukan att vilja svalka sig med ett dopp ligger Delsjön. Här hittar du sandstrand, brygga och oändliga badplatsmöjligheter. 

Sillvik
Extremt långt ut på Hisingen ligger Sillvik. Här finner du det mesta en vill få ut av en badstrand, det vill säga – sandstrand, klippor, bryggor och toaletter.