Göteborg Film Festival blir helt digital 2021

Nu blir även Göteborg Film Festival helt digital.

På grund av rådande omständigheter och den ökade smittspridningen i samhället blir Göteborg Film Festival ett helt digitalt evenemang. Själva festivalen kommer att äga rum mellan den 29 januari till den 8 februari 2021 och hela filmprogrammet släpps den 12 januari 2021.

– Det är med tungt hjärta vi tvingas fatta detta beslut. Göteborg Film Festival är en av världens största publika filmfestivaler och det är första gången i vår 44-åriga historia som festivalen inte kommer att ske på biograf i januari. Men vi måste ta ansvar för den ökade smittspridning vi ser i samhället och i första hand tänka på vår publiks och personals hälsa, säger Mirja Wester, VD på Göteborg Film Festival.

– Det är väldigt tråkigt att inte kunna genomföra den fysiska festival vi älskar, men vi har sedan länge planerat för en parallell digital festival. Den skalar vi upp nu. Målsättningen är att skapa en innovativ digital festivalupplevelse, full av premiärnerver, fördjupning och massor av fantastisk film. Festivalen ska vara en internationellt relevant manifestation för filmkonsten och tio dagar av filmiskt ljus i det svenska vintermörkret. På flera sätt är festivalen viktigare än någonsin just i år. Det finns många pandemitrötta filmskapare som längtar efter att låta sina filmer möta en lika pandemitrött publik, och vi ska göra allt vi kan för att deras filmer ska mötas av det intresse och den uppmärksamhet de förtjänar. Det bästa med att göra en digital festival är såklart att nu kan filmälskare i hela Sverige få chansen att uppleva Göteborg Film Festival, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare på Göteborg Film Festival.