Annons ↓ Annons ↑

Göteborgs bästa glasscaféer

Solen skiner och det är dags för glass i stora lass. Men var hittar en egentligen Göteborgs smarrigaste smaker? Var finns Göteborgs bästa glasscaféer?

Café Italia, Maskinkajen 11
Hos Café Italia kan du vända blicken uppåt mot taket och skåda en kopia av Michelangelos målning som återfinns i Sixtinska Kapellet innan du beställer din glass. Bara en sån sak gör att Café Italia är värt ett besök. Sedan är det ju inte helt fel att kafét har ett drömläge med utsikt över vattnet, för vem vill inte sitta och spana på båtar medan en äter sin glass i sommarvärmen?

Johannebergs Glass, Gibraltargatan 60
De flesta känner säkerligen redan till Johannebergs Glass, om inte är det dags att bekanta sig med stället och bestiga backarna upp till Johanneberg. Här står smakerna i fokus och får du lust att testa något nytt och lite oväntat så ingår exempelvis avocadoglass i deras utbud. 

Gelaterian, Grönsakstorget 1
Om du vill sätta guldkant på shoppingrundan så är Gelaterian vid Grönsakstorget något för dig. Här hittar du smarrig italiensk gelato gjord på ekologiska mejerivaror och det är inte helt okomplicerat att bestämma sig när allt ser så gott ut.  

Lejonet & Björnen, Danska vägen 74
Lejonet & Björnen på Danska vägen är en äkta klassiker när det kommer till glasscaféer. Här trängs gammal som ung om platserna och när solen ligger på är deras uteservering välbesökt. Det är med andra ord tur att Lejonet & Björnen även säljer glass på burk som en kan köpa med sig hem och äta var en vill. 

Råda Gelato, Landsvägsgatan 38
Råda Gelato ligger precis vid Linnégatans start och har mer ofta än sällan en kö som ringlar sig ut från butiken under soliga dagar. De har en glassmak som alla som gillar kola bör testa. Namnet kanske avskräcker vissa då den heter Brynt Smör, men om sanningen ska fram så är den panggo.  

Triumf Glasscafé, Allmänna vägen 4 
Triumf Glasscafé är en riktigt trogen gammal räv när det kommer till glasscaféer. Köp dig ett rån och strosa ned mot Röda Sten, du kommer inte att ångra dig. 

Pinkbär, Linnégatan 40
Pinkbär i Linné har inte enbart goda och sunda juicer utan även ett gediget glassutbud som heter duga. Den lilla lokalen har ett perfekt läge för den som är sugen på den gyllene kombon glass och promenad i Slottskogen.