Annons ↓ Annons ↑

Gift vid första ögonkastet S02E01-02

Äntligen är Djungeltrumman-redaktörernas favoritprogram tillbaka. Varje måndag på SVTplay kablas det ut. Gift vid första ögonkastet. SVT:s bidrag till experiment-TV, sex singlar bildar tre par, det är otroligt heterosexuellt och väldigt vitt. Med förhoppning om att bli lite rosenskimrande och pulserande när säsongen har sin gång.

I första avsnittet presenteras vi för de sex kärlekstörstande, och i avsnitt två säger de ja inför släkt, vänner och vigselförrättarens stormönstrade slips.

Årets första och yngsta par är Edvin och Matilda, de är moderna och lite hippa. Väldigt söte Edvin, 25, med krulligt hår och en förkärlek för skratt, han har flyttat hem till föräldrarna igen och längtar efter kärleken. Edvin paras ihop med Matilda, 27, hon är pedant och sorterar maten i frysen efter vilka rätter hon kan laga. Det för hon någon slags lagerföring på med hjälp av post-its som hon klistrar på kylskåpet. Hon har flyttat till större boende enbart med hopp om framtiden. Hon är ganska fräck, med hål i näsan och allt. De båda pluggar, vilket ju bådar gott, kass ekonomi, men lika barn leka bäst så att säga. Det här paret känns efter två avsnitt som en match-made-in-heaven, så att säga, de verkar bra på riktigt. Ur-gulliga, hävdar Emerentia.

”Redan i trailern hör vi hur Per anser att någon/något är ’80% yta’, det bådar inte gott”

Par två består av Per och Eva, han är golvläggare och hon älskar golf och är egenföretagare. Redan i trailern hör vi hur Per anser att någon/något är ”80% yta”, det bådar inte gott och vi fruktar att det handlar om Evas förkärlek för Odd Molly och fräsiga naglar. Hon gifter sig i en petrolgrön klänning, vilket vi båda anser vara en big bonus! Så fint! Och vågat! Per bor ganska sparsmakat och det känns lite som en klinch. Det vore trist om detta paret blir årets härva med Bert och Ellen ”Bellen”, vi älskade Ellen, men Bert var en riktig tråkmåns. Med ”Bellen” kändes det som att de som gjort själva ihop-parningen inte gjort sitt jobb, så hoppas vi inte att det är i år! Mer heterosexuell kärlek åt folket! tänker vi.

Par tre är Nina och Andreas, fast Lina verkar tro att Andreas heter Anders, det blir ett roligt missförstånd när hon påpekar att Andreas och hans pappa båda heter Anders. Så är ju inte fallet, och det blir ju lite pinsamt. Nina har haft det kämpigt och det känns som att hon behöver någon som tar hand om henne, frågan är om Anders, förlåt, Andreas, kommer att klara av det. Samtidigt verkar Andreas själv behöva lite vägledning, och det oroar oss lite ändå. Kan Ninas väna leende och till synes obotliga optimism övervinna allt?

”I spåkulan: Per längtar hem till lugnet och Eva tänker bara på golf”

I spåkulan, Emerentia & Maria ser fram emot avsnitt 3:
– Per får smaka på Evas sanna jag, hon vill golfa på Mallis. Vad Per vill är svårt att förstå. När Per vill mysa tänker Eva inte på annat än golf, det är ju enligt henne ”bättre än sex”. Per längtar hem till lugnet och den sparsmakade lägenheten.
– Nina som ju vill omhändertas blir bestört av Andreas tafatthet och det faktum att han inte är det minsta spontan. Eventuellt går hon från att tycka att hans öron är söta till mer enerverande. Ninas ”veganfasoner” retar Andreas mer än de bjuder in till intressanta samtal.
– Matilda och Edvin hånglar loss. De skrattar en massa och det kommer antydas att bröllopsnatten/resan fullbordats. De är unga och lever livet, så mycket mer än ett äktenskap har de inte att förlora. Men det är ju sååå romantiskt i Rom! Men Edvin är lite för stökig och italienarna har 0 ordning, vilket stör pedanten Matilda.