Annons ↓ Annons ↑

Gärigheter tar över Shelta

Under Way Out West första festivaldag tar det forna dj-kollektivet, numera kreativa byrån, Gärigheter över Shelta. På scen kommer du hitta mannen som gjort årets sommarhit Lamix och Pato Pooh. Inför detta har vi pratat med arrangören Jasmin Rastegar.

Berätta lite om Gärigheter! Hur gick ni från ett dj-kollektiv till det ni är idag?
– Gärigheter är nog ditt val av drömgäng. Både att jobba med men främst att hänga med. Skillnaden är ju bara att vi inte är en dröm, utan på riktigt. Vi gick från ett dj-kollektiv till en kreativ byrå när vi upptäckte att det fanns fler sätt att uttrycka våra erfarenheter, kunskaper och kreativitet på. Främst av allt gör vi ju det vi gör för att vi behövs (utan att låta för 08-pretto) … Vi jobbar varje dag med att skapa en så representativ media-& kommunikationsbransch som möjligt.

Namnet Gärigheter – hur kom ni fram till det?
– Haha, det var ursprungligen namnet på en whatsappgrupp där ett gäng vänner möttes för att snacka om härliga “tjejgrejer”. Men namnet är en kombination av Gäri + härligheter, möjligheter, färdigheter och rättigheter. Ordet säger egentligen väldigt mycket om vilka vi är och vad vi gör. Kom ihåg att Gärigheter uttalas med ett G i början, inte nåt soft J.

På torsdag intar ni Shelta för vad ni kallar årets dagsfest, vad kommer egentligen hända?
– Ouff … Det kommer bli heeeelt galet! Vi kom upp till över 500 attendings på vår osa-länk efter mindre än tre dygn. Ärligt talat, vi har ingen aning, vad kommer inte hända? Vi kommer haffla, spela spel med halebop crew, dansa till Gärigheters egna Armani, dricka fantastiska NOBE slushees och svettas sönder till NBL Sounds tunga låtar. Finns det någon bättre uppladdning på årets mest hypade vecka? Nah.

Pato Pooh och Lamix, kan det vara så att den hemliga gästen är Jireel?
– Kom dit så får du se!

All info kring evenemanget hittar du här