Annons ↓ Annons ↑

Gården vill förena olika typer av musikälskare

Den 5-6 juni är det dags för Gården att ställa till med fest i Trädgårdsföreningen. Vi har pratat med Sulekha Daar och Kajsa Apelqvist från Gårdens arrangörsgrupp om vad en av juni månads första festivaler har att erbjuda. 

Förra året var det Garden Festival som omvandlade Trädgår’n och Trädgårdsföreningen till en lummig festivaloas men nu har festivalen bytt namn till Gården. Kajsa berättar att Garden var ett sätt att testa hur det skulle vara att arrangera en intim och mysig stadsfestival som ändå inte riktigt var en festival. Arrangörerna var nöjda med resultatet och med förra årets trädgårdsfestligheter bakom sig bestämde de sig för att ta det hela ett steg längre och utveckla konceptet. 

Kajsa: Det var då pricken över a:et kom till, så det blev Gården. Nu kör vi två dagar och har lagt till en scen som kommer att vara inne i Trädgår’n, fler band och ett större fokus på att servera riktigt bra käk och god dryck. Vi vill sluta cirkeln ännu mer än vad vi kände att vi kunde göra förra året och bara göra lite mer av allt det som vi tyckte var så bra förra året. 

Gården kan stoltsera med att ha lyckats ro hem många stora bokningar. Såväl lokala som internationella akter återfinns på spelschemat där en hittar allt ifrån Tame Impala till Kali Uchis och Vita Bergen. 

Sulekha berättar att de vill förena olika typer av musikälskare under Gårdens två dagar. Indielineuppen samsas med nytänkande hip hop och R’n’B och även om Gården har vågat bredda genrerna i årets lineup känns det som att samtliga band och artister har något gemensamt. 

Kajsa: Det som egentligen förenar alla akterna är att de har en väldigt stor attityd. Tittar man på allt ifrån Streets till Sarah Klang till Shame så har alla någon slags attityd. På något sätt är det det som knyter samman allt. 

Sulekha: De tar för sig på ett annat sätt och på sina olika sätt. Festivaler har oftast inte en röd tråd och kan vara väldigt spretiga, men här känns det som att Gårdens lineup verkligen klaffar, på sitt sätt.

Bland bokningarna har även Göteborgs lokala förmågor tillåtits ta plats, allt ifrån Bad Cash Quartet till Sarah Klang. Kajsa berättar att de har velat göra en Göteborgsfestival sedan dag ett och ger en hint om att det är något som kommer att synas även i mat och dryckesutbudet. Festivalbesökaren kommer bland annat kunna äta burgare, dricka cava och smaka på ostron. 

Kajsa: Det är kul med ostron för det är egentligen den riktiga arbetarklassmaten. Förr var det det billigaste du kunde äta som du fick i baren istället för chillinötter. Det är kul att spela på när man är i en stad som har en sådan rik historia.