Annons ↓ Annons ↑

Fréne är trött på bad boys

Fréne vill att du ska skapa dina egna minnen till hennes nya singel Bad Boys. 

Hej Fréne? Vem är du? 
– Fréne är en person som växt fram av mina egna personliga erfarenheter i takt med att jag började med musiken, det som jag har svårt för att dela med mig av eller berätta om gör Fréne väldigt gärna. Det är sidan i mig som inte är rädd för att dela med sig av tankar och åsikter. Väldigt straight forward och rak.

Nu släpper du singeln Bad Boys, berätta om hur den kom till.
– Bad Boys var från början en demo Lincoln skickat till mig. Jag fick den i en period där jag blivit extremt ghostad och tröttnat på dessa så kallade ‘’bad boys’’. Ironiskt att låten skulle handla om just det tyckte jag, skrev texten om hur töntigt det egentligen är att vara en sådan person. Samtidigt som jag skrev den insåg jag mer och mer att destruktiva beteendemönster är vanligare än man tror, för båda parterna.

Vad skulle du säga kännetecknar ditt sound? 
– Det som kännetecknar mig är nog främst min röst, som folk kallar en mix av Kehlani och Britnet Spears av någon anledning. Troligtvis för jag har en röst passande för R&B men också lite babyvoice. Det finns många genrer jag vill röra mig inom så en röst man känner igen känns extra viktigt då. Texterna har egentligen också en röd tråd ju mer man lär känna mig.

Foto: Henny Jonasson

När passar det som bäst att lyssna på Bad Boys? 
–100% på klubben. Jag vill se folk göra dumma saker, skapa minnen, stanna upp och uppskatta att man inte vet ett skit om livet än. Jag vill att den larviga texten och livliga soundet ska få samma betydelse som låtar från 2010 har för mig, ni vet de man har på sin throwback-lista som väcker tusen minnen.

Singeln är gjord tillsammans med producenten och låtskrivaren Lincoln Jesser som tidigare har arbetat med Terror Jr och G-Eazy, hur fann ni varandra? 
– Vi träffades via Instagram. Jag scrollade runt där och hittade hans profil, började följa och sedan hördes vi på dm. Jag visste att han jobbat med Terror Jr, en artist jag verkligen diggar. När han ville göra musik ihop sket jag på mig och kom samtidigt. Sedan dess har vi haft daglig kontakt, blivit goda vänner och kommer jobba ihop för fler projekt i framtiden.

Vad har du för planer för sensommaren? 
– Sensommaren gör mig deppig. Jag antar att jag kommer behöva ta lite semester, men lär inte bli mycket av den då jag är för rastlös. Jag hoppas pandemin är över snart så man kan fly till bättre väder och må bättre.