Annons ↓ Annons ↑

Fester för dig utan Wow-biljett

Har du ingen biljett till årets Way Out West? Misströsta ej! Klubb-Göteborg backar upp dig som hellre lägger riksdalerna på bärs.

Wow Pre-party
Vissa räknar ner dagarna andra tycker bara det är onödigt att de stänger ner Slottskogen och att alla hipsters är obekväma – vare sig man tycker det ena eller det andra så kommer helgen. Rättare sagt Way Out West-helgen. För att pumpa liv i våra gamla festivalhjärtan bjuder de upp till pre-party med artister och dj:s som du aldrig ville släppa taget om.
9 augusti, Röda Sten konsthall Röda Sten 1.

Les Big Byrd // Förfestivalfest
Som traditionen lyder kör Pustervik igång festivalhelgen redan på onsdagen. På scen hittar du, jag och alla andra Les Big Byrd. Detta vill en inte missa, för vem väljer självmant att missa den något särpräglade men ack så charmiga Jocke Åhlund.
9 augusti, Pustervik Järntorgsgatan 12.

Elias Assar Gustafsson

WOW-veckan på Yaki-Da
Genom åren har Yaki blivit den självklara mötesplatsen efter det att Slottskogen stängt. Här skålar a-,b- och c-kändisar med vanliga döda. På scen hittar du bland andra Michel Dida, Ozzy, Iman och Alexis Weak som återvänder till rampljuset. Tips är dock att komma i tid och se upp om Lorentz står bakom baren.
9–12 augusti, Yaki-Da Storgatan 47.

WOW-dagsfest med Gärigheter
Dj-kollektivet skickar inte detta året ner några dj:s utan tar med sig hela gänget och kör dagsfest på Shelta, gbgs enda legitima sneakersaffär. Med sig har 08:orna med sig ännu fler från Stockholms baksida, både Pato Pooh och Lamix gästar nämligen scenen.
10 augusti, Shelta Andra Långgatan 21.

Birds records + Startracks: Way Out West Party
Fjolåret blev succé så varför inte slå på samma sak i år igen? Under festivalens första dag tar Startracks och Birds Records över taco-haket Holy Moly och den flashiga kormojjen Oceanen. Det blir livemusik, häng och annat optimalt på den dåliga gatan.
10 + 12 augusti, Holy Moly Andra Långgatan 31/Oceanen Stigbergstorget 8. 

Ebba Möll

Fräsig inofficiell WOW-efterfest
Ingen Way Out West utan att Alleycat Records är med på något litet hörn, eller snarare helt utanför och utan något som helst samröre med festivalen den här gången men fest ska det bli, det kan du skriva upp!
10 augusti, hemligt.

Backyard Daysession: Pistonhead foundation & Velour by Nostalgi
Takterrasser är något vi få om, desto bättre ligger det till när det kommer till bakgårdar. Ett stenkast från Slottsskogen ligger bakgårdarnas mecca Tredje Långgatan. Där har Velour och Pistonhead byggt upp en egen scen och handplockat Göteborgs artister.
10 augusti, Tredje Långgatan 13c.

Sandqvist WOW Dagsfest 
Att torsdagar är inte betyder torsdag längre här i stan är sedan gammalt. Det betyder istället öl, dj i butik och en jävla massa folk som trängs och har de gött. I dag är precis en sådan torsdag, med lite Way Out West-feeling. I Sandqvist lokaler på Andra Lång sker precis det vi förklarat här över.
10 augusti, Sandqvist Andra Långgatan 22. 

Music sounds better with you
I vanlig ordning bjuder Lounge(s) upp till dans hela dagen och natten lång i dagarna två. Göteborgs egna Huset, Madi Banja, Ison & Fille och klädmärket Newblack är bara några du kommer du kunna hitta på scen och bakom skivspelarna.
10–12 augusti, Lounges Kungsportsavenyn 5.

Emil Agrell

Hotell Nöjesguiden
Nöjesguidens hotellverksamhet kan vara det roligaste hotellen att checka in på. Här huserar nämligen dagsfester, hela WOW-helgen. Om du vet vad som är bäst för dig själv, checkar du in på alla festerna. Tänk er festernas fest en gånger om dagen, två dagar i rad så kanske ni får en liten feeling.
10–12 augusti, Scandic Rubinen Kungsportsavenyn 24. 

Innergården
Denna helg kryllar som du redan vet vid det här laget av fester. Takfester, OSA-listor och FOMOn är enorm – detta evenemang ligger ett stenkast från festivalområdet och är det perfekta förfest-hänget innan dungen. Speciellt då bland annat Ishi Vu och Jessie Granqvist styr över musiken.
10–12 augusti, Station 16 Tredje Långgatan 16.

Aperol Party
Denna tillställning tar dig längre ner i Europa, faktiskt hela vägen ner till Medelhavet och Italien. I baren serveras vår favoritdryck, Aperol Spritz och självklart bjuds det på gudomliga delikatesser från det italienska köket. En resa ner till medelhavet har aldrig varit billigare!
10–12 augusti, Bar Robusta Olivedalsgatan 26.

Alfred Johansson

Klubb Honcho & Soul Kitchen
Tortillachips och kycklingvingar i all ära, ibland krävs det även lite mat för själen efter en slitig festivaldag. Klubb Honcho som har blivit Nefertitis go to-klubb har slagit sig samman med en av Göteborgs mest klassiska klubbar som arras av Dj Finest. Soul Kitchen kommer i vanlig ordning att duka upp en välfylld buffé av neo soul, funk, smooth jazz, southern soul och disco, så det är bara att hugga in!
11 augusti, Nefertiti Hvitfeldtsplatsen 6. 

Blvckskin ft. Urban 
Om du så väl bara skummar igenom denna lista kommer du märka att göteborgares ny go to-ställe har blivit Stories. Klädmärket Blvckskin firar den kommande kollektionen på den mysiga innergården. Kvällen till ära hittar du Mwuana på scen!
11 augusti, Stories Magasinsgatan 8.

Eternal Open air x2
Ett stenkast ifrån Bananpiren ligger Porto Libre som lurar i frihamnen med bra musik, minst lika bra utsikt, och en rejäl dos kravlöst häng. Under helgen brassar arrangörerna på rejält! Här hittar du gbgs vassaste dj:s spelar dansmusik som får varenda atom att svaja.
11–12 augusti, Porto Libre Frihamnen 11.

Wow Wknd
Göteborgs kanske enda renodlade r’n’b klubb drar sitt strå till stacken. Under en hel helg huserar de på Teatergatan. Om du mot förmodan inte har stenkoll på var Teatergatan ligger kan vi säga såhär: gå runt hörnet från Yaki så är du framme! Upstairs, som namnet gärna avslöjar, huserar en trappa upp och alltså något närmre festhimlen.
11–12 augusti, Upstairs Teatergatan 4.

Ebba Möll

Monki loves festivals
De har dj:s, de har glittertatueringar och de har slagit sig samman med Göteborgs nya karaoke bar Sing Sing – detta kan inte bli något annat än livet förfest. Visst, det finns nog inte alkohol men att sjunga karaoke bland klädhästar har aldrig varit roligare!
11–12 augusti, Monki Kungsgatan 45.

New Black Night Session
Några av de bästa festerna under Way Out West brukar klädmärket New Black stå för. De har arrat båtfester, där folk mer eller mindre ramlar av båten samt efterfester likt denna. Festen hålls på en av Göteborgs bästa innergårdar och musiken står Dj Taro, Top Shotta Sound, Wavy Baby och Lunch Break för!
12 augusti, Magnus & Magnus Magasinsgatan 8.

Axxionpack Dagsfest
Är dancehall, hiphop, soul, r’n’b, disco, reggae, latin och afrobeats din dansgolvsmelodi? Då rekommenderar vi att du tar vagnen eller bussen till Stenpiren ikväll, ta hissen, trapporna eller vad som behagar upp på takterassen och du är i himmelriket! Här bjuds det nämligen på såväl energiska dansshower som en mix av Axxionpacks välfyllda skivsamlingar.
12 augusti, TaKeT Skeppsbroplatsen 1.

Listan är under uppdatering.