Annons ↓ Annons ↑

Falafelguiden City 

 Sugen på falafel till lunch? Vi har listat några av innerstadens allra godaste falafelställen.

Yalla Habibi, Hotellplatsen 2
Mellan Brunnsparken och Drottningtorget ligger Yalla Habibi. Här får du en krispig falafel i en lagom stor rulle. Den goda sesamsåsen och de enkla tillbehören gör lunchmagen mätt och glad hela vägen fram till middagsdags.

Beirut House, Nordenskiöldsgatan 3
Linné har mycket att erbjuda när det kommer till mat, så även falafel. Här kan du skrädda din falafelrulle in i minsta detalj. Du får friheten att välja protein, röra, sås, sallad och tillbehör helt själv. Den individanpassade falafelrullen är här för att stanna.  

Sunset Falafel Kungen, Erik Dahlbergsgatan 4
Sunset Falafel Kungen har fångat många falafelälskares hjärtan. Här kan du välja och vraka tack vare den gedigna menyn. Vill du ha tahini eller halloumi till din falafel? Inga problem, Sunset Falafel erbjuder det mesta. Traska ned i källarlokalen och införskaffa dig en av de mest välsmakande falafelrullar som går att finna i innerstaden. 

Kebab & Grillhouse, Vasagatan 43 A
Om du någonsin skulle få feeling för en midnattsfalafel så är Kebab & Grillhouse på Avenyn rätt ställe. Här råder regeln ”fri klädsel” och öppettiderna hör nog till de mest generösa som går att finna i centrum. 

Downtown Deli, Kyrkogatan 40
På en sidogata i närheten av Domkyrkan gömmer sig Downtown Deli som satt sin egna touch på matkulturen från Libanon. Deras falafel serveras tillsammans med tomat, sallad, majrova, persilja och tahinisås. När du väl fått din falafel kan du även köpa med dig något från deras butikshörna som har allt ifrån kryddor till inredningsdetaljer.