Annons ↓ Annons ↑

Extremt fördelaktigt att delbetala resor på kredit

Om du gillar att resa så får du en stor behållning av att skaffa dig ett bra resekort som är anslutet till Visa eller Mastercard. Det kan ge dig rabatter när du är ute och reser men också bonuspoäng på alla inköp som du gör med ditt kort.

Om du har ett resekort som är anslutet till ett flygbolag och sedan betalar din resa med resekortet så kan du också erhålla poäng som du kan använda för att få billigare flygresor i framtiden. Utöver det så aktiveras också en reseförsäkring i samband med att du betalar flyget med ditt resekort som ger dig extra skydd under din resa.

Ett kreditkort som är utfärdat för den som reser ofta kan erbjuda många förmåner som bland annat rabatter då du bokar hotell eller hyrbil eller rabatter på restauranger. Vissa resekort ger dig tillgång till flygbolagets lounge, vilket gör att du kan börja din resa utvilad. De bästa resekorten på marknaden kan ge dig en stor behållning under din resa samtidigt som du också erbjuds en kredit till rimlig ränta och oftast utan avgifter. Det innebär att du alltid har en buffert med dig då du är ute och reser, om något oförväntat skulle inträffa.

Delbetala resan
Du har alltid en räntefri kredit i upp till 45 dagar om du väljer att betala kreditkortsbolagets faktura innan den förfaller. Det innebär att de inköp som du har gjort med ditt kort under en dryg månads tid på kredit är helt fria från avgifter. Om du istället köper din resa med ditt resekort och väljer att delbetala resan under flera månader så får du betala en ränta för den kredit som du har använt. Om du jämför de olika resekorten så kommer du finna att flera resekort har mycket rimliga räntor och inga eller låga avgifter. Det gör att en flygresa som du har köpt med ditt kreditkort inte behöver påverka din månadsekonomi så hårt samtidigt som du inte behöver ligga ute med hela resekostnaden med dina egna pengar.

Hitta ett resekort som uppfyller dina behov
Om du exempelvis ofta hyr bil eller bokar hotell på plats så ska du se dig efter ett kort som ger dig rabatter för hyrbil och hotell. Planerar du att använda kreditkortet vid inköp eller uttag av kontanter då du är utomlands så ska du välja ett resekort som ger dig bonus vid varje inköp. Denna bonus får du sedan utbetalt till ditt kreditkortskonto.

Ett bra resekort har också en bra reseförsäkring som kan ge dig ersättning om du exempelvis förlorar ditt bagage, om det uppstår väntetider eller vid andra händelser.

Att ansöka om ett resekort
Att ansöka om ett resekort är enkelt, det sker på nätet och kräver bara att du har ett BankID. Du anger vilket resekort som du vill ansöka om, hur stor kreditlimit du vill ha för ditt resekort och därefter så signerar du ansökan med ditt BankID. Du får oftast svar direkt om din kredit beviljas och därefter kommer resekortet hem till din bostad inom en månad.