En helg med: Christine Friberg

I Djungeltrummans intervjuserie En helg med väljer vi ut en go göteborgare som får berätta om sin helg i text och bilder. Denna gång får du följa med multitalangen Christine Friberg som berättar om hur hennes helger brukade se ut innan Corona och restriktioner. 

Hej Christine Friberg, vem är du och vad gör du?
– Hallå! Jag är en classic ”jack of all trades”  med en fot på yogamattan och en i dj-båset. Är dj, klubbarrangör, event- och marknadsansvarig på Folk, frilansstylist och fotograf. Sen varvar jag livet som tvåbarnsmamma med yoga på Hagabadet, meditation och skogspromenader, peak-time sets på någon fet undergroundklubb, middagar och second hand shopping, typ. Lite så.

Hur ser en vanlig helg ut för dig?
– Jag börjar varje dag med meditation. Sen en brunch på stan med min pojkvän, för att sedan spendera några timmar på Hagabadet för avkoppling och yoga innan det är dags att ladda om för kvällens aktivitet. Den påbörjas oftast med total klädkaos och att jag inte har något att ta på mig, trots en överfull garderob. Det är ett glas bubbel och peppig musik i badrummet framför spegeln som blir min räddning. Jag hamnar vanligtvis på en förfest innan jag skall iväg och spela. Kvällarna och nätterna står jag oftast i dj-båset på någon av stans nattklubbar eller underground fester. Alternativt arrangerar jag någon av mina egna klubbar (Hokus Pokus/Abrakadabra) eller står längst fram vid dj-båset på ett rave och dansar till någon av mina grymma vänner som spelar. Helgen avslutas med pannkaksfrukost med mina döttrar Eira och Lóa, en långpromenad sen en härlig middag  med vänner.

Berätta om din klassiska go to-festoutfit.
– Då jag spelar rätt mycket så är comfort key. Jag brukar bli extremt varm när jag spelar, så står helst i en kort top och ett par highwaist loose fit byxor, till detta bär jag någon av mina feta oversizade vintage blazers och ett par sneakers med min Dior väska ständigt på armen.

Fredagsmys i soffan eller fredagsrave på lokal?
– Då jag har mina barn varannan vecka, så blir det 50/50. Varannan vecka full on rave och varannan 100% fredagsmys med tacos.

Var hittar en troligast dig klockan 02.45 natten till lördag?
– I dj-båset, svettig, dansandes och med ett glas cava i handen.

Vilka är dina kompanjoner på dansgolvet?
– Mina partners in crime är oftast killarna från Secret Window ( som förövrigt arrangerar dom fetaste underground festerna i Göteborg) min vinylvändande discoälskande pojkvän David Smallbone, Andreas Ahlqvist som arrar en mängd olika feta klubbar i stan, samt mina dansdrottningar Jeanette, Thea, Anna och Jaandreé.

Var hittar en Göteborgs bästa bakiskäk?
– I min pojkväns kök alla gånger! Han lagar så otroligt god mat. Jag är så bortskämd!

Om du får välja musiken på en efterfest, vad spelar du då?
– Sexy cava minimal house all the way.

Lördagen började med brunch på Brunchoteket på Linnégatan.

 Spenderade fredag förmiddag med min fina vän Anna Frost på långpromenad i naturreservatet i Sandsjöbacka.

 

Lördagskvällen i min pojkväns kök, middag med ett gäng av våra bästa vänner. 

Efter lördagens brunch blev det en sväng till Hagabadet för lite spa och relax.

Typisk mirror selfie pre gig och efter ett glas cava. 

Söndagspromenaden med mina älskade döttrar Lóa och Eira. 

Dans i vardagsrummet och lite b2b med bästa Andreas Ahlqvist efter middagen. 

Disco på Folk.

Fredagskvällen blev det fantastiskt god middag med vänner på Folk innan jag spelade hela kvällen på samma ställe. (Som vanligt med bubbel i handen) och vännen Jeanette i båset.

Älskar den här bilden! Suddig natt bakom spelarna på Folk.

Mitt i mixen. Lördagens vardagsrumfest!

Den utsökta soppan som min begåvade pojkvän bjöd oss på.