Emma-Lee Andersson till Yaki-Da

Den här lördagen, 16/3, kommer Mölndals Största Popstjärna Tour till Yaki-Da. Den som är på turné är Emma-Lee Andersson.

Emma-Lee Andersson är uppvuxen i Göteborg och började skriva låtar redan som femåring, influerad av sin
pappas intresse för gitarrer. Men trots tidiga musikaliska ambitioner, inklusive att sjunga i ett punkband och turnera runt Bohuslän och Skåne som tonåring, var musiken inte alltid den primära karriärvägen.

Efter att ha arbetat som lastbilschaufför efter gymnasiet och sjungit mycket i bilen under sträckorna runt Göteborg, kände Emma-Lee att något saknades. Vid 20 års ålder flyttade hon hemifrån och började producera och skriva egen musik.

Under våren 2022 fick Emma-Lee uppmärksamhet för singlarna ”Spotta i min mun”, ”94:an” och ”Vi har iallafall inte tråkigt”. Hon beskriver sina låtar som en hyllning till misären i det härliga och roliga och ser enligt uppgift ”skapandet som ett sätt att finna ljus och glädje i den bittra verkligheten”.

Göteborg sägs alltid ha präglat Emma-Lee Anderssons låtskrivande, som influeras av den euforiska stämningen hos artister som Håkan Hellström, Hästpojken och alla liknande indieband som har stått på diverse Göteborgsscener genom åren. Nästa singelsläpp, ”Dö före dig”, är en låt som Emma-Lee påbörjade för tre år sedan. Den utforskar teman av sårbarhet och ärlighet. Efter att ha lagt upp en teaser på TikTok sommaren 2022 och fått entusiastiska frågor från fans, är det äntligen dags att släppa låten.

 

Titta på Emma-Lees Tiktok: https://www.tiktok.com/@emmaleesinternetkonto

MÖLNDALS STÖRSTA POPSTJÄRNA TOUR:
16/2 Hultsfred, Hotell Hulingen
23/2 Skövde, Kårhuset Boulogner
16/3 Göteborg, Yaki-Da
12/4 Växjö, Kafé de Luxe
13/4 Malmö, Folk å Rock
17/4 Stockholm, Hus 7
18/4 Uppsala, Katalin