Annons ↓ Annons ↑

Dryckestrender 2021

Djungeltrumman har skådat in i kristallkulan och spått årets dryckestrender. Häng med! 

Suröl

Suröl har sedan tidigare varit lite av ett skrytinslag i dryckesutbudet hemma hos ölnördarna. Numera tycks surölen nästan ha blivit folklig och går att hitta på såväl Systembolaget som i folkölsformat på ditt lokala livs. Den syrliga ölen får sin speciella smak tack vare att ölet har spontanjäst eller genom att producenten har tillsatt mjölksyrebakterier. Många är kanske bekanta med belgisk körsbärsöl sen innan men på senare tid har allt fler lokala producenter som bland andra Dugges och Stigbergets bryggeri briljerat med nytänkande smaker. 

Mer drinkar åt folket

Drinkvagnar har sedan en lång tid tillbaka varit ett trendigt inslag i heminredningen. Nu under pandemin har hemmabartenders och mixologer blomstrat i takt med att restriktionerna blivit allt mer stränga. Kanske är det inte så konstigt då mångas enda alternativ till nattklubbsliknande inslag i vardagen är att livea rökig nattklubb och bejaka sin inre Grabbarna Grus-bartender. En positiv konsekvens av allt detta är att du lär ha en massa vänner som har gått från att bjuda på burköl till att efter pandemin kunna briljera med välsmakande drinkkreationer. Varning för hybris. 

Vinlådor

Nu när man inte kan sitta på lokal sent om kvällarna har många tagit sig an uppgiften att skaffa sig ett utökat vinbibliotek hemma. Att beställa hem en vinlåda har blivit ett enkelt och relativt smidigt sätt (för dig som har en välmående ekonomi) att bygga upp en rejäl samling på. Om du vill bejaka din inre sommelier är detta en trend för dig. 

Bubbel

När man lever stora delar av sitt liv hemma, klär upp sig när man går iväg till sitt lokala livs för att handla och mest träffar sina vänner via FaceTime kan man behöva något att liva upp sin vardag med. Sällan har man sett så många Instagramstories där folk dricker skumpa. Kanske är det inte heller speciellt otippat. Vi tar numera varje chans som finns till att fira och självklart är bubbel en passande dryck vi lär se allt mer av.

Folköl

Folkölen har varit på inmarsch ett bra tag nu, men livsmedelsbutikernas utbud fortsätter bara att blomstra. Numera kan man hitta såväl IPA som porter och suröl i hyllorna. Den lägre alkoholhalten gör dessutom att du kan slippa undan betongkepsen dagen efter. Vem gillar inte det?